Wanneer je accepteert dat je niet voor elkaar bent gemaakt, zul je opnieuw gaan leven

Janine image
door Janine

25 Maart 2019

Wanneer je accepteert dat je niet voor elkaar bent gemaakt, zul je opnieuw gaan leven
Advertisement

Iedereen is op zoek naar iemand om lief te hebben en op dezelfde manier geliefd te worden. Helaas zit je soms vast in steriele relaties met iemand die alleen weet hoe te nemen zonder ooit te geven. Wanneer dit gebeurt, blijf je gevangen in een relatie die al is beëindigd, maar blijf je de hoop koesteren dat op een dag de dingen kunnen veranderen en dat de wijzers van de klok teruggaan. Als je deze situatie lijkt te herkennen, lees dan verder.

Wanneer je accepteert dat je niet voor elkaar bent gemaakt, zul je opnieuw gaan leven - 1

Op een dag dacht je dat je de man van je leven had gevonden, je zei tegen jezelf, dit is hem, nu zal ik nooit meer alleen hoeven te zijn, eindelijk kan ik samen met iemand mijn leven delen. Maar de dingen zijn veranderd en alles wat ooit leuk was, is verdrietig geworden, als je aan de mooie momenten denkt, voel je je alleen maar naar en herken je degene aan je zijde niet meer.

Rationeel weet je dat de relatie voorbij is, maar je hebt het nog niet emotioneel gezien begrepen, en ondanks de angst kun je hem niet laten gaan. Je liegt tegen jezelf en in plaats van weg te gaan, doe je nog meer moeite en geef je nog meer liefde, hopend op de illusie dat hij weer kan leren van je te houden. Diep van binnen weet je echter dat het allemaal een luchtkasteel is en dat het niet uitmaakt hoeveel je het probeert, omdat het onmogelijk is om iemand van je te laten houden die niet wil.

Stop met jezelf pijn te doen en om genegenheid te smeken, je verdient meer, je verdient iemand die je weet te waarderen en je dezelfde warmte terug geeft die jij in staat bent te geven. Ergens daarbuiten is er iemand die perfect voor je is, iemand die je wonden kan helen en je weer veilig kunt laten voelen. Die iemand wacht op je, wachtend tot je besluit om naar hem toe te gaan, waar hij ook is.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Ontken de liefde die er was niet, maar accepteer de realiteit: je was niet voor elkaar gemaakt, je was niet voorbestemd om samen te zijn, en dat is goed. Als je het zult begrijpen, begin je te genezen, om weer uit te vliegen. Laat de greep los waarmee je je vastklampte aan een liefde die niet langer bestaat, want onder je is er geen afgrond maar alleen de grond.

Leg de stukjes weer bij elkaar en word weer jezelf, compleet, ook zonder hem. Nu ben je vrij, in gedachten en in je hart, je staat niet langer op het station te wachten op een trein die nooit zal aankomen. Volg wat echt is en je blij maakt, begin opnieuw te leven en je zult weer liefde kunnen geven.

Advertisement