Ode aan mijn dochter: maak je dromen waar en wees altijd jezelf - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ode aan mijn dochter: maak je dromen…
Loyaal, eerlijk, gepassioneerd en intuïtief: dat is de schorpioen, maar pas op dat je hem niet verraadt! Mijn kinderen zijn mijn prioriteit: al het andere kan wachten

Ode aan mijn dochter: maak je dromen waar en wees altijd jezelf

1.100
Advertisement

Een dochter hebben is meer dan een kloon van jezelf hebben, het is meer dan zoeken naar overeenkomsten: het betekent voor iemand anders dan jezelf zorgen.

Zo vaak betrekken we op onze dochters, met liefde, ook onze nooit gerealiseerde dromen, al onze overtuigingen, alle dingen die wij niet konden doen.

En in deze voortdurende aansporing vergeten we soms dat we tegenover iemand anders staan dan wij, die misschien op ons lijkt, maar andere dromen, andere verwachtingen of behoeften heeft.

Een dochter is geen kloon: laat haar anders zijn. Je moet hopen dat ze niet op jou lijkt, zelfs niet in manieren van doen of zeggen... Omdat ze anders is dan jij, een dochter is uniek en speciaal.

Probeer haar niet te laten worden wat jou niet is gelukt, vraag haar niet om van haar leven te maken wat jij met dat van jou wilde doen, maar die je om verschillende redenen niet kon doen. Geef haar de ruimte om de wereld te begrijpen en haar eigen keuzes te maken, zonder bang te zijn dat ze je teleur zal stellen of je zal verlaten.

foto: needpix.com

Zij is een deel van jou en zal dat altijd blijven, maar jij bent haar niet. Ze moet de kans krijgen om haar eigen ideeën te hebben en deze uit willen schreeuwen, om haar stappen te zetten en overwinningen te maken zonder dat ze de jouwe hoeft te volgen, zonder jouw schaduw op de hare.

Maak haar sterk en waardig, trots om niet om korting te vragen, zowel in winkels als in de liefde. Laat haar ijs of oorbellen verkopen, geef haar de ruimte om zichzelf te vinden of om naar jou te zoeken, maar laat haar vooral begrijpen dat wat ze doet speciaal is, als het datgene is wat ze wil.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt