De manier waarop de pup zijn baasje bedankt dat hij geadopteerd is, zegt meer dan duizend woorden

door Janine

24 Maart 2019

De manier waarop de pup zijn baasje bedankt dat hij geadopteerd is, zegt meer dan duizend woorden
Advertisement

Als je ooit een kennel of een dierenasiel hebt bezocht, kun je niet anders dan de uitdrukking van de viervoetige vrienden opmerken, die blik van verdriet vermengd met hoop. Elke hond of kat die wacht op het vinden van een thuis, toont ons, ook zonder woorden, hoe groot zijn wens is. Er zijn exemplaren die zijn mishandeld, anderen zijn in de steek gelaten, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze geliefd willen worden.

Advertisement
De manier waarop de pup zijn baasje bedankt dat hij geadopteerd is, zegt meer dan duizend woorden - 1

Dit verhaal heeft als hoofdrolspelers een pup en zijn nieuwe baasje, de ontmoetingsplaats was niet de meest aangename, maar wat telt in alle sprookjes is het gelukkige einde. Het was een dag als elke andere, een waarvan elk van de dieren in het asiel zich misschien afvroeg af of het de laatste was die ze in een kooi zouden doorbrengen en de eerste in een echt huis.

Een vrouw ging naar de kennel op zoek naar een hondje met grote ogen en een kwispelende staart die haar eenzaamheid kon verlichten. Zodra ze een bastaard-pup zag, was het liefde op het eerste gezicht. De hond had een zware geschiedenis van geweld achter de rug en daarom slechte ervaringen met mensen.

Aanvankelijk vroeg de vrouw zich af of en wanneer ze zich zou aanpassen aan het leven met haar, of ze met zorg en tederheid haar angst en wantrouwen zou kunnen overwinnen. Nadat de administratieve formaliteiten waren voltooid, werd de hond in de auto gezet en het baasje dacht eraan het allemaal vast te leggen door een filmpje met de smartphone te maken die vervolgens viral ging.

Advertisement
De manier waarop de pup zijn baasje bedankt dat hij geadopteerd is, zegt meer dan duizend woorden - 2

Na wat onzekerheden liet de pup haar dank zien dat ze "gered" was en dat ze een nieuw leven als geschenk had gekregen. De tederheid waarmee het kleine hondje zich liet gaan met de liefkozingen en knuffels was zo ontroerend dat de vrouw emotioneel werd. Het prachtige filmpje laat de twee zien die met de auto reizen en legt perfect het moment vast waarop de pup eindelijk begrijpt dat ze "naar huis" gaat.

Veel katten en honden, zoals de gelukkige in dit verhaal, wachten erop om in een gezin te worden verwelkomd en deze video is slechts een kleine getuigenis van hoe geluk kan worden gegeven en tegelijkertijd ontvangen.

Advertisement