Dit is de reden waarom vrouwen die last hebben van angst sterker zijn dan je denkt

Janine image
door Janine

27 Maart 2019

Dit is de reden waarom vrouwen die last hebben van angst sterker zijn dan je denkt
Advertisement

Elke dag moeten veel mensen over de hele wereld vechten met hun angststoornissen, omstandigheden die moeilijk te beheren zijn en soms zelfs blokkerend. Uit een rapport van de Anxiety and Depression Association of America zijn vrouwen het meest getroffen door dit soort problemen. Tegelijkertijd zijn het echter de vrouwen die een grotere veerkracht ontwikkelen en het vermogen vertonen om zich er ondanks alles tegene te verzetten, dit zijn de redenen.

Advertisement
pxhere

pxhere

Ze hebben begrip voor degenen die hen niet begrijpen. Wie niet één keer ervaren heeft wat het betekent om angst te voelen of een paniekaanval te hebben, zal het nooit echt begrijpen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat moeten ze omgaan met sceptische mensen die het probleem kleineren, maar toch blijven ze vriendelijk en empathisch.
Ze doen mee. Het zou comfortabel zijn om jezelf thuis op te sluiten in je comfortzone om je veilig en beschermd tegen alles te voelen. In plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan met hun angst om te gaan, het uit te dagen, naar buiten te gaan en een volledig en normaal bestaan ​​te leiden zoals ieder ander.
Ze zijn altijd beschikbaar voor anderen. Hoewel hun probleem hen dwingt zich op zichzelf te concentreren, vinden ze tijd en een manier om zich aan anderen te wijden, om te luisteren naar de problemen van anderen en om aanwezig te zijn wanneer dat nodig is. Angst kan je egoïstisch maken, dus het tonen van altruïsme is een echte test van moed.
Ze weigeren de slachtofferrol. Angst maakt hen vaak hulpeloos en machteloos, maar in plaats van te worden overweldigd door angsten, kiezen ze ervoor elke minuut van de dag de confrontatie aan te gaan. Ze kiezen ervoor hun eigen lot te bepalen en nergens door beïnvloed te worden, ook niet door zichzelf.
Het zijn vechters. Ze laten hun breekbaarheid nooit als mens definiëren, maar gebruiken juist hun kracht. Ze vechten elke dag een echte innerlijke strijd en geven nooit op.

Advertisement
pexels

pexels

De lijst zou nog langer kunnen worden, want vrouwen blijven kwaliteiten ontdekken waarvan ze dachten dat ze die niet hadden, waardoor ze anderen en vooral zichzelf verbazen. Ze weten hoe te vergeven en nooit te oordelen, ze zijn vaak achterdochtig in relaties, maar alleen omdat ze zichzelf als een te zware bagage beschouwen om op de schouders van een partner te lossen. Angst belemmert ze, maar plaatst ze ook in contact met het meest intieme deel van hun emoties, waardoor ze complexe mensen worden, vol van wilskracht en ironie. Ze hebben een geest en een hart dat nooit ophoudt met rennen, dus het is moeilijk om ze bij te houden. Angst is als een grijze wolk boven het hoofd, maar ze hebben geleerd in de regen te dansen.

Advertisement