Deze wereldkampioene turnen met het syndroom van Down daagt het schoonheidsideaal uit en wordt een model

Janine

27 Maart 2019

Deze wereldkampioene turnen met het syndroom van Down daagt het schoonheidsideaal uit en wordt een model
Advertisement

Hoewel de media aandringt op het presenteren van dezelfde schoonheidsmodellen, wordt het idee dat dit ook kan behoren tot degenen die niet voldoen aan de conventionele normen van mode steeds populairder.

Schoonheid is namelijk niet het exclusieve voorrecht van jonge vrouwen, die slank en zonder beperkingen zijn, zoals wordt aangetoond door sommige mensen die, bereid om de regels te overtreden, de wereld aanmoedigen om het concept van schoonheid uit te breiden.

Eén van hen is Chelsea Werner, wiens verhaal helpt om een gezondere benadering van het uiterlijk te bevorderen.

Advertisement
Chelsea Werner

Chelsea Werner

Chelsea werd geboren met een extra exemplaar van chromosoom 21, dat wil zeggen met het syndroom van Down: deze aandoening veroorzaakt een handicap van verschillende niveaus in leren, naast fysiognomische kenmerken zoals een geboortegewicht onder het gemiddelde, ogen die omhoog gekanteld zijn, een kleine mond en een lage spierspanning.

Advertisement
Chelsea Werner

Chelsea Werner

Dit is de reden waarom haar ouders haar van jongs af aan aanmoedigden om veel aan lichaamsbeweging te doen, verschillende sporten uit te proberen - een weg die haar zal leiden om een kampioene te worden.

In feite wint Chelsea vier keer het National Special Olympics Gymnastics Championship en tweemaal - in 2012 en 2015 - ook het Down World Championship; successen die Chelsea heeft behaald dankzij haar toewijding, zoals haar coach ook onderstreept, zich herinnerend hoe het meisje in het begin zelfs moeite had om van het ene eind van de balk naar het andere te lopen.

Chelsea Werner

Chelsea Werner

Haar triomf als turnster laat zien hoe Chelsea haar fysieke zwakte in kracht heeft weten te veranderen, een echt wonder dankzij de vastberadenheid, moed en toewijding van dit fantastische meisje; en dit is nog niet alles.

Het is 2016 wanneer een nieuwe uitdaging zich voordoet: een nieuw gezicht van de mode vertegenwoordigen, met de H & M-campagne over succesvolle atleten die grote obstakels hebben overwonnen.

Het is nog maar het begin.

Chelsea Werner

Chelsea Werner

In hetzelfde jaar liep ze tijdens de modeweek in New York op de catwalk; vervolgens nam ze deel aan de #AerieREAL-campagne van Aerie en in 2018 werd ze geïnterviewd door Teen Vogue.

Ze werkt momenteel met het bureau WeSpeak, dat modellen voorstelt die niet in overeenstemming zijn met de traditionele schoonheidsidealen; ze speelde ook in The Today Show en werd live geïnterviewd met make-upartist Bobbi Brown.

Chelsea Werner

Chelsea Werner

Het was niet gemakkelijk om in de modewereld te gaan werken, maar dankzij haar vasthoudendheid - opgedaan als turnster - en de steun van haar ouders, is Chelsea erin geslaagd model te worden voor alle mensen met hetzelfde syndroom die nooit opgeven hun dromen waar te maken.

En Chelsea maakte er haar missie van, zoals ze vertelde in een interview met A Plus: "Ik denk niet dat mensen met het syndroom van Down voldoende vertegenwoordigd zijn (...) Hoe meer we worden vertegenwoordigd, hoe meer mensen zien tot hoeveel we in staat zijn".

Advertisement
Chelsea Werner

Chelsea Werner

Vandaag zijn er veel fans van Chelsea, die haar voortdurende vooruitgang op Facebook en Instagram volgen.

Dankzij mensen zoals Chelsea staat onze maatschappij eindelijk open voor diversiteit, wat het ware kenmerk is van de mens en het leven; je hoeft alleen maar je ogen te openen en moedig te zijn, zoals Chelsea.

Advertisement