2 ouderen ontsnappen uit het verpleeghuis om naar een metal festival te gaan - BekijkDezeVideo.nl
x
2 ouderen ontsnappen uit het verpleeghuis…
Daarom is het een echte zegen om een oma in je leven te hebben Een meisje dat haar vader verloor, schreef deze brief. En het zal je ogen zeker openen

2 ouderen ontsnappen uit het verpleeghuis om naar een metal festival te gaan

29 Maart 2019 • Door Janine
5.330
Advertisement

Waarschijnlijk is een bejaardentehuis niet de meest geschikte plaats voor diegenen die sterke emoties willen ervaren: om voor de hand liggende redenen zijn de activiteiten in deze structuren gepland, de organisatie is strak en de dagen volgen elkaar vrijwel op dezelfde manier op. Hoe kun je dan toch genieten van wat sensaties? Door weg te lopen natuurlijk!

Het lijkt op een filmscript, maar het is echt gebeurd. Een verhaal als dit overkwam twee oudere bewoners van een verpleeghuis die een nacht wegliepen om een heavy metal concert bij te wonen.

foto: Wacken Open Air

De gebeurtenis vond plaats in Duitsland en heeft als protagonisten een paar vrolijke oudere mannen die vastbesloten zijn om ten koste van alles te rocken. De twee "jonge mensen van binnen" ontsnapten uit het verzorgingstehuis om deel te nemen aan het Wacken Open Air, een beroemd festival voor liefhebbers van heavy metal. Het evenement wordt sinds 1990 elk jaar gehouden in de stad Wacken, op ongeveer 70 kilometer van Hamburg. Het nieuws werd verspreid door NDR (Norddeutsche Rundfunk), een netwerk van de Noord-Duitse Länder. Het verplegend personeel van de ouderenresidentie merkte de afwezigheid van de twee bewoners op en waarschuwde de politie onmiddellijk.

foto: Maxpixel

Volgens de Washington Post bevindt het betreffende verpleeghuis zich in Dirthmarscher, iets meer dan 40 kilometer van het gebied waar het muziekfestival plaatsvond. Niemand weet precies hoe ze erin geslaagd zijn om deze afstand af te leggen, wat zeker is, is dat ze het hebben gedaan. Lokale agenten vonden ze rond een uur of drie 's ochtends bij een mensenmassa, gedesoriënteerd maar gelukkig. Het verpleeghuis stuurde een auto om ze op te halen bij het politiebureau en gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

Advertisement

Omdat het om twee personen van een bepaalde leeftijd ging, had het heel anders kunnen aflopen, maar gelukkig kwam alles op zijn pootjes terecht. Na zoveel schrik van het personeel van het verpleeghuis, terugdenkend aan de gebeurtenis, kan men niet anders dan glimlachen, terwijl ze zich deze twee oudere heren "headbangend" in de menigte voorstellen. Uit het verhaal van hun kleine avontuur was niet duidelijk hoeveel tijd ze op het festival hebben doorgebracht, maar ze zagen in ieder geval artiesten als: Red Hot Chili Peppers, Danzig, Judas Priest en In Flames.

Tags: MuziekOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt