10 signalen die ons lichaam ons stuurt en die we nooit zouden moeten onderschatten

Janine

30 Maart 2019

10 signalen die ons lichaam ons stuurt en die we nooit zouden moeten onderschatten
Advertisement

Jezelf leren kennen is de missie die ieder van ons moet hebben in het leven; en ons lichaam is een goed startpunt. Het is belangrijk om je op je lichaam te kunnen afstemmen, leren om ernaar te luisteren en de taal te ontcijferen. Omdat het lichaam tegen ons spreekt, ook al gaat dat natuurlijk op zijn eigen manier.

In feite gebruikt het geen woorden, maar geeft het eerder signalen af die we niet altijd op de juiste manier interpreteren, waardoor ze vaak onderschat worden. Geef in het bijzonder aandacht aan deze 10 symptomen.

Advertisement
pexels

pexels

1. Kringen onder de ogen. Ze kunnen een teken zijn van een korte nacht, maar ook van bloedarmoede: wanneer er niet genoeg rode bloedcellen zijn, wordt de huid rond de ogen donkerder
2. Wazig zicht. Als je ogen vaak moe worden en je wazig begint te zien, is het tijd om naar de oogarts te gaan: je hebt waarschijnlijk bijziendheid of astigmatisme ontwikkeld.
3. Vingers die van kleur veranderen. Als je vingers niet meer dezelfde kleur hebben als voorheen, kan dit een symptoom zijn van het syndroom van Reynaud, waardoor bij lage temperaturen huidverkleuringen optreden.
4. Stipjes zien. Wanneer in de aanwezigheid van wit licht lijnen of stippen in het zicht verschijnen, kan dit een eerste teken van staar of andere stoornissen zijn: neem contact op met de oogarts.

pixabay

pixabay

5. Luidruchtige maag. Als je maag constant geluiden begint te maken, misschien vergezeld van pijn, is het raadzaam om het niet te verwaarlozen, maar ga naar de dokter.
6. Schilfers. In het algemeen is het een teken van vitaminegebrek, dat kan worden verholpen door een uitgebalanceerd dieet; als je echter ook last van jeuk hebt, is het goed om naar een arts te gaan, omdat het een schimmelinfectie kan zijn.
7. Gedeeltelijk verlies van geur. Met de leeftijd kan schade aan het zenuwstelsel de reuk verminderen; als je jong bent, kan er in plaats daarvan een virale infectie zijn.
8. Spasmen in de ogen. Onwillekeurige samentrekkingen van de oogleden duiden op vermoeidheid: het is raadzaam om ze te deppen met watjes gedrenkt in koud water. Als dit niet werkt, moet je contact opnemen met een neuroloog, omdat er mogelijk een probleem is met het zenuwstelsel.

Advertisement
Travis Isaacs/flickr

Travis Isaacs/flickr

9. Ruis in de oren. Dit symptoom kan erop duiden dat je lijdt aan tinnitus: het is beter om een arts te raadplegen.
10. Ontwrichte schouder. Als het schoudergewricht te veel beweegt en traag is, kan het worden ontwricht: het is raadzaam om naar een arts te gaan, omdat je anders ernstig letsel kunt veroorzaken.

Het zorgen voor je lichaam is van fundamenteel belang: daarom is het goed om te leren de signalen ervan te interpreteren, om stoornissen te voorkomen of de symptomen op tijd aan te pakken die erger kunnen worden. Ga naar de dokter als een van deze alarmbellen rinkelt.

Advertisement