Energiedieven: 5 manieren om ze meteen te herkennen... en ze uit je leven te verwijderen

Janine image
door Janine

04 April 2019

Energiedieven: 5 manieren om ze meteen te herkennen... en ze uit je leven te verwijderen
Advertisement

Alle individuen zijn gemaakt van energie en hun interactie is een uitwisseling van deze stroom. Er zijn echter gevallen waarin het slechts in één richting stroomt, waardoor vermoeidheid ontstaat waarvan de reden niet wordt begrepen. Wanneer dit gebeurt, bevinden we ons in de aanwezigheid van "energiedieven", mensen die vaak onbedoeld hun gebrek aan evenwicht compenseren door zich te voeden met de emotionele bronnen van anderen. Hier zijn de 5 houdingen die kunnen helpen hun identiteit te onthullen.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Opportunisme. Sommige mensen gaan persoonlijke of professionele relaties uitsluitend aan voor hun eigen bestwil. Deze relaties zijn niet gebaseerd op waardering, vriendschap of het echte plezier om samen te zijn, maar alleen voor hun voordeel. Zodra ze krijgen wat ze willen, gaan ze weg en gaan ze naar het volgende slachtoffer.
• Het zal je weleens zijn gebeurd om met iemand om te gaan die 's ochtends van huis vertrok met het idee om problemen te zoeken. Zulke mensen hebben een aangeboren behoefte om hun woede en frustratie kwijt te raken, ze zoeken elk voorwendsel om ruzie te maken en ze slepen iedereen die binnen bereik komt in slopende en steriele discussies.
Slachtofferrol. Het is normaal om af en toe een beetje zelfmedelijden te hebben, maar anders is het wanneer je je humeur koestert door alleen over je eigen tegenslagen te vertellen. Deze personen hebben de neiging om uitsluitend over zichzelf te praten en hebben geen interesse in wat er met anderen gebeurt. Ze zoeken en absorberen de positiviteit van anderen zonder ooit iets terug te geven.
Sarcasme. Weten hoe te lachen en te minimaliseren is een zeer nuttige gave om de last van het leven te verlichten, iets anders is het om de spot te drijven met anderen om je beter te voelen. Er zijn mensen die op een ongepaste manier scherpe ironie gebruiken en wanneer het misplaatst is, is het beter om weg te blijven van zulke mensen.
Afgunst. Wanneer iemand oprechte bewondering voor iemand voelt, is het normaal om ook zo te willen zijn, dit is een gezond gevoel dat je stimuleert en motiveert om te verbeteren. De duistere kant van deze emotie is jaloezie, dat wil zeggen, het verlangen dat de ander zijn gelukkige status "verliest" in plaats van aan jezelf te werken om jezelf te verheffen.

Advertisement
Energiedieven: 5 manieren om ze meteen te herkennen... en ze uit je leven te verwijderen - 2

De energie die elk persoon bezit is kostbaar, hij moet worden beschermd en niet worden verspild, omdat het welzijn en de geestelijke en lichamelijke gezondheid ervan afhangen. In veel gevallen zijn energiedieven niet bewust van wat ze doen, ze gedragen zich onbewust op deze manier, maar dit betekent niet dat je ze hun gang moet laten gaan.

We moeten leren negatieve eigenschappen en houdingen te herkennen om deze personen te vermijden of een houding aan te nemen die hen belet hun schadelijke invloed uit te oefenen. Een andere nuttige tip is om je innerlijke vuur te voeden door conflicten op te lossen en voortdurend op zoek te gaan naar balans.

Advertisement