Je hond begrijpt je emoties simpelweg door je geur te ruiken: de wetenschap bevestigt het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je hond begrijpt je emoties simpelweg…
Dit stel besloot hun bruiloft te vieren door een diner aan te bieden aan meer dan 200 behoeftige mensen De 10 geheimen waardoor Chinese vrouwen er veel langer jong uitzien

Je hond begrijpt je emoties simpelweg door je geur te ruiken: de wetenschap bevestigt het

Door Janine
3.758
Advertisement

De buitengewone empathische kwaliteiten van viervoeters zijn altijd een fascinerend onderwerp. Deze wezens slagen erin in symbiose te treden met hun baasjes en kunnen hun stemming interpreteren en op een zeer diep niveau communiceren, zelfs zonder woorden te gebruiken. Om deze overtuigingen te ondersteunen zijn er ook verschillende studies die het wetenschappelijke aspect benadrukken van wat velen al weten uit directe ervaring.

via: Research
foto: Unsplash

In detail heeft het onderzoek in kwestie drie belangrijke kenmerken of kwaliteiten van honden bekeken, zoals de reuk, expressiviteit en bekendheid met de mens. Wat de reukzin betreft, is bekend dat die van een hond aanzienlijk krachtiger is dan die van de mens; bovendien leven deze dieren in de constante perceptie van chemische boodschappen die een integraal onderdeel zijn van hun zintuiglijke wereld.

Aan een aantal personen werden opzettelijk gemonteerde video's getoond om gevoelens van angst te activeren en vervolgens werd hun zweet door sommige honden geroken. Deze laatsten reageerden door bang te worden en nerveus gedrag aan te nemen, onmiddellijk geruststelling van hun baasjes zoekend. In een ander experiment werden de verschillende "gezichts" uitdrukkingen van honden in interactie met mensen waargenomen en werden significante veranderingen waargenomen, niet gerelateerd aan de vraag naar aandacht of voedsel.

De laatste test werd in het laboratorium uitgevoerd die de chromosomale samenstelling van wolven analyseerde in vergelijking met die van honden. Onderzoek heeft de aanwezigheid aangetoond van een meer complex DNA in deze laatsten, met genetische eigenschappen die aanwezig zijn in wilde exemplaren. Deze set chromosomen zou honden dus meer vertrouwd maken en de neiging hebben om emotionele relaties met mensen tot stand te brengen.

foto: Unsplash

Al deze onderzoeken waren gericht op het vinden van een empirische reden voor de verschijnselen die normaal gesproken verband houden met de emotionele sfeer van dieren. Het is waar dat er een verband is tussen chemie en spiritualiteit zoals er is tussen hart en geest, maar dit vermindert de waarde van wat honden kunnen voelen en overbrengen niet.

Ook mensen gebruiken biologie om deel te nemen aan de fysieke wereld, maar dit sluit het bestaan van de ziel niet uit. Men kan dat wat deel uitmaakt van de gevoelens niet verminderen tot een eenvoudig fysiologisch mechanisme en het niet van de mens noch van zijn "beste vriend" verwijderen.

Source: https://www.newscientist.com/article/2150956-dogs-really-can-smell-your-fear

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt