Een meisje met het syndroom van Down besluit model te worden: zo verandert het concept van schoonheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje met het syndroom van Down…
Er is een aspect dat je meteen duidelijk maakt of je een koppel bent of niet, en dat we allemaal zouden moeten ontdekken De baby krijgt al 5 maanden geen ziekenhuisbezoek. De verpleegster die haar verzorgt, besluit haar te adopteren

Een meisje met het syndroom van Down besluit model te worden: zo verandert het concept van schoonheid

Door Janine
3.609
Advertisement

Niets is onmogelijk als je echt iets wilt. De belichaming van dit principe is Madeline Stuart, een 22-jarig meisje met het syndroom van Down, die erin slaagde model te worden ondanks haar beperking. Haar verhaal leert ons om nooit op te geven, ondanks de obstakels om te overwinnen en de offers die moeten worden doorstaan. Ze leert ons dat het concept van schoonheid niet kan worden beperkt, ze leert ons dat iedereen het recht heeft om zijn eigen geluk na te streven.

In 2014 nam Rosanne Stuart, Maddy's moeder, haar dochter mee naar haar eerste modeshow. Kijkend naar die meisjes die op de catwalk liepen, zei Madeline slechts drie woorden "mama, ik model".

Het was geen simpele bevlieging of zomaar iets wat ze zei, maar het ontstaan van een verlangen en een passie. Sindsdien heeft Maddy een lange weg afgelegd om op dat podium te komen, zorgend voor haar uiterlijk en haar dieet om in vorm te komen.

Advertisement

De verandering van levensstijl was zo onthutsend dat slechts een jaar later de jonge vrouw erin slaagde het doel te bereiken om op de catwalk te lopen. Als het eerste topmodel met het syndroom van Down, noemde het tijdschrift Forbes haar "1 Game Changer", oftewel een voorloper, iemand die de spelregels en de betekenis van schoonheid in de wereld kan veranderen.

Maddy is nu een professioneel model, neemt deel aan 18 shows per seizoen, ze stond in Vogue, Cosmopolitan en The NY Times, evenals in de laatste 6 seizoenen van de modeweken in New York, Parijs en Londen.

In 2018 vertraagden een aantal gezondheidsproblemen haar reis en dwongen Maddy zich te laten behandelen in het ziekenhuis. Gelukkig was ze weer snel aan de beterende hand en gaat het nu goed met haar.

Advertisement

Madeline's leven vertelt niet alleen over een meisje met een beperking die erin slaagde model te worden, maar die ook een echte inspiratiebron is voor al diegenen die in een benadeelde situatie leven.

Mensen met een beperking kunnen een rijk en volledig bestaan hebben, elk doel bereiken, van dagelijkse normaliteit tot succes. De boodschap van haar reis is dat een obstakel nooit een excuus mag zijn om jezelf te isoleren, het is slechts een tegenslag onderweg om je bestemming te realiseren.

Advertisement

Maddy heeft op dit moment weer een droom, namelijk om de eerste engel van Victoria's Secret met het syndroom van Down te worden, en gezien haar vastberadenheid lijdt het geen twijfel dat ze erin zal slagen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt