Dit restaurant is begonnen met het achterlaten van voedsel voor mensen en dieren in nood - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit restaurant is begonnen met het achterlaten…
Het ziet eruit als de binnenkant van een huis, en in plaats daarvan is het een bushalte: in dit dorp hebben ze een klein juweeltje gemaakt! Het leven heeft haar op de proef gesteld: een 76-jarige vrouw besluit opnieuw te beginnen met een effectieve verandering van uiterlijk

Dit restaurant is begonnen met het achterlaten van voedsel voor mensen en dieren in nood

Door Janine
1.572
Advertisement

Elke dag consumeert de zogenaamde "geciviliseerde" samenleving meer voedsel dan noodzakelijk, met als gevolg dat een groot deel wordt weggegooid. Het is bijna onvermijdelijk dat een deel van de wereld honger lijdt terwijl de ander er zo veel van heeft dat het zich kan veroorloven het te verspillen. Hoewel het probleem zo groot is als "een planeet", is verandering mogelijk als iedereen ervoor kiest om het niet te negeren, als iedereen besluit zijn steentje bij te dragen.

Een concreet voorbeeld van deze filosofie is het initiatief van het restaurant Almacén Real in het westen van de stad Rio de Janeiro, Brazilië. Er werd zelfs een banket geïnstalleerd voor de distributie van voedsel en kleding voor mensen in moeilijkheden. Er is ook een waterbak en een voederbak voor dieren die op straat leven.

Bovenop het banket staat een bord met de tekst "neem wat voldoende is om je honger te stillen, onthoud dat er ook andere mensen in nood zijn". Een van de voorstanders en initiatiefnemers van het idee is de eigenaar van het restaurant, Alberio Rocha, die zich realiseerde hoeveel voedsel aan het eind van de dag werd verspild. In plaats van het nog goede eten weg te gooien, bedacht hij om het gratis buiten het restaurant uit te delen, in bakjes, om het beter te bewaren.

Advertisement

Hetzelfde geldt voor zwerfhonden en katten die 's nachts rond de vuilnisbakken rondlopen en probeerden zich te voeden met restjes. De nieuwigheid werd al snel nieuws, mede dankzij de sociale netwerken waarop video's en foto's werden gepubliceerd die al snel door veel mensen werden bekeken en miljoenen keren werden gedeeld. Deelnemers aan dit lovenswaardige gebaar waren ook talrijke klanten van het restaurant, die dagelijks eten en kleding komen brengen.

O armazém real entrou em uma campanha para ajudar aos animais!!! Venha você também, participe conosco nessa ação social!! Av Santa Cruz 935 - Realengo

Pubblicato da Armazém Real su Sabato 17 marzo 2018

Dit is een demonstratie van hoe solidariteit aanstekelijk kan werken en anderen kan stimuleren om hun eigen bijdrage te leveren. Dit is geen publiciteits- of marketingsstunt, het management is niet van plan er iets aan te verdienen. De hoop is echter dat dit initiatief ook als voorbeeld voor andere activiteiten zal dienen, zodat zij ook in actie zullen komen om de minder bedeelden te helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt