Dit restaurant is begonnen met het achterlaten van voedsel voor mensen en dieren in nood

Janine image
door Janine

08 April 2019

Dit restaurant is begonnen met het achterlaten van voedsel voor mensen en dieren in nood
Advertisement

Elke dag consumeert de zogenaamde "geciviliseerde" samenleving meer voedsel dan noodzakelijk, met als gevolg dat een groot deel wordt weggegooid. Het is bijna onvermijdelijk dat een deel van de wereld honger lijdt terwijl de ander er zo veel van heeft dat het zich kan veroorloven het te verspillen. Hoewel het probleem zo groot is als "een planeet", is verandering mogelijk als iedereen ervoor kiest om het niet te negeren, als iedereen besluit zijn steentje bij te dragen.

Advertisement
Dit restaurant is begonnen met het achterlaten van voedsel voor mensen en dieren in nood - 1

Een concreet voorbeeld van deze filosofie is het initiatief van het restaurant Almacén Real in het westen van de stad Rio de Janeiro, Brazilië. Er werd zelfs een banket geïnstalleerd voor de distributie van voedsel en kleding voor mensen in moeilijkheden. Er is ook een waterbak en een voederbak voor dieren die op straat leven.

Advertisement

Bovenop het banket staat een bord met de tekst "neem wat voldoende is om je honger te stillen, onthoud dat er ook andere mensen in nood zijn". Een van de voorstanders en initiatiefnemers van het idee is de eigenaar van het restaurant, Alberio Rocha, die zich realiseerde hoeveel voedsel aan het eind van de dag werd verspild. In plaats van het nog goede eten weg te gooien, bedacht hij om het gratis buiten het restaurant uit te delen, in bakjes, om het beter te bewaren.

Hetzelfde geldt voor zwerfhonden en katten die 's nachts rond de vuilnisbakken rondlopen en probeerden zich te voeden met restjes. De nieuwigheid werd al snel nieuws, mede dankzij de sociale netwerken waarop video's en foto's werden gepubliceerd die al snel door veel mensen werden bekeken en miljoenen keren werden gedeeld. Deelnemers aan dit lovenswaardige gebaar waren ook talrijke klanten van het restaurant, die dagelijks eten en kleding komen brengen.

O armazém real entrou em uma campanha para ajudar aos animais!!! Venha você também, participe conosco nessa ação social!! Av Santa Cruz 935 - Realengo

Pubblicato da Armazém Real su Sabato 17 marzo 2018

Dit is een demonstratie van hoe solidariteit aanstekelijk kan werken en anderen kan stimuleren om hun eigen bijdrage te leveren. Dit is geen publiciteits- of marketingsstunt, het management is niet van plan er iets aan te verdienen. De hoop is echter dat dit initiatief ook als voorbeeld voor andere activiteiten zal dienen, zodat zij ook in actie zullen komen om de minder bedeelden te helpen.

Advertisement