Mannen met baarden? Ze hebben de neiging om ontrouw en problematisch te zijn, dat zegt een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Mannen met baarden? Ze hebben de neiging…
Een overgrootmoeder ontsnapt uit het verpleeghuis om samen met haar kleindochter een tatoeage te laten zetten Zo maak je deze heerlijke citroentaart in een paar minuten klaar

Mannen met baarden? Ze hebben de neiging om ontrouw en problematisch te zijn, dat zegt een onderzoek

19 April 2019 • Door Janine
2.876
Advertisement

Sinds enkele jaren zijn we getuige van een terugkeer van de baard op de gezichten van mannen, een attribuut dat al sinds de oudheid in verband wordt gebracht met mannelijkheid. Er zijn veel studies die de invloed van de baard hebben aangetoond op de manier waarop iemand wordt waargenomen, maar nieuw onderzoek voegt een gemeenschappelijk kenmerk toe van mannen die voor hun baard zorgen. Het bleek namelijk dat ze meer geneigd zouden zijn ontrouw te zijn en problematisch in een relatie.


Of het nu kort, lang, vierkant of spits op de kin is, het maakt niet uit: volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Evolution and Human Behavior, lijkt het erop dat mannen met een baard een grotere neiging hebben om ontrouw te zijn.

De uitleg wordt snel gegeven: volgens de onderzoekers die het onderzoek uitvoerden, zouden mannen die min of meer zorg dragen voor hun uiterlijk, specifiek voor hun baard, een hoger ego ontwikkelen dat zou leiden tot meer zelfvertrouwen als het gaat om vrouwen.

Volgens de studie betreft dit kenmerk maar liefst 47% van de mannen met baarden. Er is ook nog een andere factor die zou kunnen bijdragen aan de ontrouw van mannen met baard: vanuit het gezichtspunt van vrouwen zouden ze in feite de baard op het gezicht van een man waarderen, omdat dit de mannelijkheid, het gevoel van bescherming en de neiging om een goede vader te zijn inspireert.

Een zeer provocerend resultaat dat noodzakelijkerwijs met de werkelijkheid moet worden vergeleken: er wordt zeker niet gezegd dat alle mannen met baarden hun partner hebben bedrogen of vreemd zullen gaan omdat ze graag voor hun uiterlijk zorgen!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt