De acteur Morgan Freeman verandert zijn 50-hectare grote ranch in een paradijs om de bijen te redden

Janine image
door Janine

04 April 2019

De acteur Morgan Freeman verandert zijn 50-hectare grote ranch in een paradijs om de bijen te redden
Advertisement

In de afgelopen decennia hebben boeren en wetenschappers een drastische vermindering waargenomen in de wereldwijde bevolking van bijen; we verliezen ze vanwege de klimaatverandering, het steeds wijdverspreidere gebruik van pesticiden en de daaruit voortvloeiende algemene vermindering van hun natuurlijke habitat.

Maar er zijn sommige mensen die niet simpelweg kunnen zwijgen en vechten voor het voortbestaan van de onmisbare insecten. Onder hen, Morgan Freeman.

via Forbes

Advertisement
Reamronaldreagan/Wikimedia

Reamronaldreagan/Wikimedia

De Oscar-winnende acteur interesseerde zich voor het eerst in de bijenteelt in 2014 als hobby, en sindsdien heeft Morgan meer dan 26 bijenkorven uit Arkansas geïmporteerd naar zijn 50-hectare grote ranch in Mississippi, dat een paradijs is geworden voor bijen in contact met bloeiende klaver, magnolia en lavendel.

Sindsdien heeft de acteur zich aangesloten bij de wereldwijde beweging ter ondersteuning van het behoud van bijen en blijft het bewustzijn van de bevolking vergroten, en mensen vertellen hoe belangrijk het is om bijen in leven te houden. Bedenk: een kolonie bijen kan ongeveer 300 miljoen bloemen per dag bestuiven!

Advertisement

Bijen bestuiven de meeste vruchten, noten en groenten die we eten, en zonder deze ongelooflijke insecten zou de mens als soort op de rand van uitsterven staan. Het wijdverspreide gebruik van chemicaliën, de klimaatverandering en de vermindering van de natuurlijke habitat van bijen veroorzaken de achteruitgang van hun bevolking, en het voorbeeld volgend van Morgan Freeman, wordt de tijd om effectief te handelen stees dringender!

Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen om de bijen te redden van uitsterven; een effectieve manier om de lokale bevolking van bijen in leven te houden, is door bloemen te planten die bijen het meest waarderen op onze binnenplaatsen en tuinen, zoals echinacea, krokus, hyacint, goudsbloem en vele anderen!

Source:

Advertisement