De acteur Ashton Kutcher redde stilzwijgend meer dan 6000 kinderen van clandestien verkeer

Janine image
door Janine

17 April 2019

De acteur Ashton Kutcher redde stilzwijgend meer dan 6000 kinderen van clandestien verkeer
Advertisement

Als we het over Ashton Kutcher hebben, denk je waarschijnlijk aan de films waarin hij speelde of zijn liefdesrelatie met actrice Demi Moore.

Maar zoals vaak gebeurt met de personages van het grote scherm, doen ze nog veel meer dan acteren: Ashton Kutcher is in feite de grondlegger van een organisatie die al jaren vecht tegen kinderhandel. De resultaten na jarenlang werk zijn zeer bemoedigend.

Advertisement
De acteur Ashton Kutcher redde stilzwijgend meer dan 6000 kinderen van clandestien verkeer - 1

Ashton Kutcher is niet alleen een getalenteerd acteur, maar ook de oprichter van een organisatie die vecht tegen uitbuiting en kinderhandel. Zijn associatie, Thorn genaamd, handelt rechtstreeks op het web door digitale hulpmiddelen te ontwikkelen om dit gruwelijke fenomeen tegen te gaan: "Kort gezegd vindt de aankoop en handel van mensen online plaats, net als al het andere tegenwoordig", zei Kutcher.

Sinds 2009 heeft het bedrijf van Kutcher, waarvan zijn voormalig echtgenote Demi Moore mede-oprichtster is, zo'n 6000 slachtoffers van mensenhandel geïdentificeerd en gered, 140.000 mensen aangemoedigd om hulp te zoeken bij de sociale bijstand en meer dan 6600 mensenhandelaars geblokkeerd.

De belangrijkste taak van de organisatie is het identificeren van de juiste digitale hulpmiddelen waarmee mensen zichzelf kunnen redden: "Je kunt een held zijn en een persoon redden of een oplossing bedenken waarmee je vele anderen kunt redden", voegde de acteur eraan toe.

"Dit is mijn dagelijks werk, en ik ben er heel druk mee!“, Dit zijn de woorden van Ashton Kutcher, die onthult een persoon te zijn die diep gevoelig is voor sociale kwesties, vooral die met betrekking tot de meest kwetsbare groepen.

Advertisement