Ze bevalt van een achtling: "ze zeiden dat ik het niet alleen zou hebben gered, maar 14 jaar later heb ik een geweldig gezin"

Janine image
door Janine

20 Maart 2023

Ze bevalt van een achtling: "ze zeiden dat ik het niet alleen zou hebben gered, maar 14 jaar later heb ik een geweldig gezin"
Advertisement

Kinderen krijgen is een gemeenschappelijke wens van veel mensen. Er zijn veel gevallen waarin er helaas, ondanks de sterke wens om ouder te worden, problemen zijn bij het krijgen van een kind, allereerst onvruchtbaarheid. Degenen die door dit probleem worden getroffen, moeten echter niet ontmoedigd raken, gezien de enorme vooruitgang die de wetenschap op dit gebied heeft geboekt: er zijn procedures om de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen te vergroten, die zeer effectief kunnen zijn.

De hoofdrolspeelster van het verhaal van vandaag veroorzaakte nogal wat opschudding toen ze het ongelooflijke aantal van een achtling baarde: ze werd de recordhouder van de meeste meerlingen ooit geboren en in gezondheid en hiervoor kreeg ze de bijnaam "Octomom". Haar verhaal ging viraal en leidde tot verhitte ethische en morele debatten.

via people.com

Advertisement

De naam van de beroemde vrouw is Nadya Suleman die in het verleden heeft verteld hoe ze reageerde toen ze hoorde dat ze niet één kind droeg, maar acht: ze was sterk geraakt door die gebeurtenis en dat is meer dan begrijpelijk, maar niet alleen voor het feit zelf, maar ook omdat ze al moeder was van zes andere kinderen!

Nadya voegde acht andere elementen toe aan haar “team” en dit veroorzaakte een ware opschudding in de media: zowel sociale netwerken als tv-programma’s bespraken geanimeerd Nadya's keuze om al die kinderen te willen opvoeden.

Het was onvermijdelijk dat iemand uiteindelijk zei dat haar daad onverantwoordelijk was en dat ze nooit in staat zou zijn om in de behoeften van zo'n groot gezin te voorzien. Nadya dacht er niet hetzelfde over en wilde een bericht sturen naar al die mensen die in het verleden harde kritiek op haar hadden of aan haar twijfelden.

Advertisement

14 jaar later laat de vrouw de wereld zien hoe de veelbesproken achtling is gegroeid en vereeuwigt ze ze op hun veertiende verjaardag. De kinderen zijn nu allemaal "kleine volwassenen" geworden: ze gaan al naar het lyceum en zien er stralend uit.

"Ik denk toch niet dat ik zo onverantwoordelijk was in mijn keuze”, begon Nadya. De supermoeder heeft het haar kinderen nooit aan iets laten ontbreken en is trots op hoe elk van haar kinderen op hun eigen manier uniek en speciaal is: "ze worden enkele van de aardigste, meest bescheiden, dankbare en liefhebbende mensen die ik ooit heb ontmoet, vooral in onze huidige samenleving”, voegde ze eraan toe.

Nadya is er zeker in geslaagd om veel mensen op andere gedachten te brengen; er is echter een ander aspect dat verband houdt met haar zeer zeldzame geval van meerlinggeboorten dat het verdient om onderzocht te worden: de gevolgen waartoe dit leidde waren zeer ernstig.

Het is belangrijk erop te wijzen dat Nadya al IVF-behandelingen had ondergaan voordat ze op 21-jarige leeftijd haar eerste kind kreeg en dat ze, ook na haar eerste zwangerschap, doorging met die procedure. De dokter die haar bij die delicate behandeling volgde, was Dr. Michael Kamrava, die verschillende embryo's bij haar had geïmplanteerd nadat hij had verklaard dat ze er enkele had "verloren" en dat het daarom nodig was om door te gaan met het plaatsen van andere.

Dr. Kamrava had de vrouw herhaaldelijk gerustgesteld door haar te vertellen dat alles goed ging door haar te vertellen dat ze, na de laatste geïmplanteerde embryo's, zwanger zou worden van een tweeling. Zoals we weten, ging het een beetje anders: aan die verwachte tweeling werd er een paar toegevoegd. Kort na dit "incident" werd Dr. Kamrava geschorst en mocht hij zijn beroep niet meer in het land uitoefenen.

Ondanks de fout is Nadya heel tevreden met hoe het is afgelopen en kon ze niet gelukkiger zijn dan ze verklaarde. Een moeilijke en moedige keuze die ze maakte. Wat denk jij ervan?

Advertisement