Alle voordelen van laurier, de plant die al duizenden jaren wordt gewaardeerd om zijn vele krachten

Janine image
door Janine

14 April 2019

Alle voordelen van laurier, de plant die al duizenden jaren wordt gewaardeerd om zijn vele krachten
Advertisement

In tijden voorafgaand aan de ontwikkeling van de medische wetenschap, werden planten gebruikt als een natuurlijke remedie voor vele ziekten of als eenvoudige zalven met verrassende gunstige eigenschappen. Met de komst van wetenschappelijke ontdekkingen, verdrongen de medicijnen het gebruik van deze planten ten gunste van de vooruitgang.

Van de planten die al duizenden jaren worden gebruikt vanwege de voordelen van zijn bladeren, neemt de laurier een bevoorrechte plaats in, en dit zijn de voordelen ervan.

NB: de adviezen die we je geven, kunnen NOOIT de mening van een arts noch de farmacologische behandelingen die een arts je kan voorschrijven voor een specifieke ziekte, vervangen.

via webmd.com

Advertisement
anandasandra/Pixabay

anandasandra/Pixabay

Over het algemeen geassocieerd met koninklijke figuren uit het verleden of gebruikt als een elegante kroon voor universitaire graduatie ceremonies, verbergt laurier echte therapeutische superkrachten in zijn bladeren. De plant zit vol vitamine A, C, magnesium, calcium, kalium en ijzer, en wordt vaak gebruikt in de vorm van kruidentheeën of zalven om lichaams- en spierpijn te verzachten, met aanzienlijke effecten. Maar er is meer.

De laurierbladeren zijn ook natuurlijke wapens tegen hoge niveaus van suiker, cholesterol en bloeddruk en uitstekend voor de behandeling van slaapstoornissen.

Advertisement
linguapoeticasiciliana/Pixabay

linguapoeticasiciliana/Pixabay

Bovendien heeft laurier, onder zijn verrassende superkrachten, die van het vergemakkelijken van de spijsvertering en het verzachten van ons metabolisme na een bijzonder zware maaltijd, en om deze reden worden de bladeren vaak vermeld in de kruidkundige traditie vanwege hun antibacteriële eigenschappen: ze verzorgen huidinfecties en verwijderen mondbacteriën. Niet slecht voor een natuurlijke superkracht, toch?

We herinneren de lezer eraan dat het gebruik van het product in het artikel niet als een alternatieve medische behandeling dient, dus een advies van een arts wordt altijd aanbevolen. De bedoeling van het artikel is louter illustratief en ter informatie.

Advertisement