Een alleenstaande vader koopt een oude bus en verandert hem in een prachtig huis voor hem en zijn dochter - BekijkDezeVideo.nl
x
Een alleenstaande vader koopt een oude…
De moeder verlaat hen kort na de geboorte: de vader dwingt zichzelf sterk te zijn en voedt zijn prachtige meisje alleen op De baard van mannen bevat meer bacteriën dan het haar van honden, dat zegt een onderzoek

Een alleenstaande vader koopt een oude bus en verandert hem in een prachtig huis voor hem en zijn dochter

25 April 2019 • Door Janine
72.201
Advertisement

Er zijn slechts twee soorten mogelijke houdingen, wachten op de dingen die gaan gebeuren of iets doen om gebeurtenissen te provoceren. Adam Collier, een 42-jarige timmerman uit Brighton in het Verenigd Koninkrijk, is ongetwijfeld een fervent voorstander van deze tweede levensstijl. Alleenstaande vader van een tienerdochter genaamd Devan, deelt hij met haar de passie voor surfen en ook de droom van het bezitten van een stacaravan om samen naar alle stranden van het land te gaan.

De dag dat Adam zijn zinnen zette op een oude dubbeldekker die gestopt was met actieve dienst, besefte hij dat de tijd rijp was om zijn wens te vervullen.

Het was een voertuig dat nog steeds in uitstekende staat was, maar een totale restyling van de structuur nodig had.

Advertisement

Als onafhankelijke professional die in staat is het volledige werk zelf uit te voeren, besloot Adam alles met zijn eigen handen te doen, met een budget van ongeveer 11.500 euro.

Het idee was om hun project te realiseren zonder de hulp van iemand anders en vooral zonder een exorbitant bedrag uit te geven.

De herstructurering van het voertuig tot een mobiele woning zou een echte uitdaging zijn geweest, vooral wat betreft de verdeling van de gewichtsbelasting en de organisatie van de interne ruimte.

Advertisement

Dag na dag begon het steeds meer vorm en inhoud te krijgen, tussen momenten van vermoeidheid en voldoening voor elk bereikt klein doel.

Als bekwame en competente vakman plaatste Adam de eetkamer op het lagere niveau, samen met de keuken, badkamer en grotere meubels.

Advertisement

Om een warme en gezellige omgeving te garanderen, had hij isolerende bedekking en in elkaar passende houten planken geïnstalleerd dat zorgde voor een prachtig esthetisch effect.

Boven wist hij 3 slaapkamers te maken voor in totaal 6 bedden, waaronder een stapelbed aan de achterkant.

Advertisement

Adam probeerde wat accessoires te herstellen om de typische stijl van de Londense bus te behouden, door praktische panelen op de ramen te plaatsen die indien nodig kunnen worden geopend om meer licht binnen te laten.

Omdat het een structuur is die zich in de lengte uitstrekt, is het sterkste punt de lange gang met schuifdeuren die toegang geven tot de kamers en de leefomgeving netjes houden.

Om het project te kunnen voltooien was iets meer geld nodig dan het oorspronkelijke budget, voor een totale kostprijs van meer dan 17 duizend euro.

Al met al een meer dan redelijke prijs in vergelijking met wat een huis of een super uitgeruste camper zou hebben gekost. Dus nu zijn Adam en Devan klaar om te vertrekken... op jacht naar golven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt