Je draait je om en je ziet je kind niet meer: het verhaal van dit gezin leert ons wat je in deze gevallen moet doen

Janine image
door Janine

30 April 2019

Je draait je om en je ziet je kind niet meer: het verhaal van dit gezin leert ons wat je in deze gevallen moet doen
Advertisement

De kranten staan helaas vol met episodes waarin kinderen verdwalen op openbare of drukke plaatsen, soms met dramatische afloop. Voor een ouder is de gedachte om zich om te draaien en zijn kind niet meer naast hem te zien, als een nachtmerrie. Iets soortgelijks gebeurde met de kleine Jake, een angstaanjagende ervaring die kan dienen als een waarschuwing en leert hoe te handelen als een dergelijke omstandigheid zich voordoet.

via independent.co.uk

Advertisement
pixnio

pixnio

Toen het allemaal gebeurde, was Jake amper 4 jaar oud en hij was met zijn familie op vakantie in Bournemonth, een badplaats aan de zuidkust van Engeland. Die dag wandelde hij met zijn moeder Lucinda, de twee liepen hand in hand in de menigte tijdens een strandevenement.

Lucina stopte bij een kraam om een kijkje te nemen, verloor Jake slechts enkele ogenblikken uit het oog, maar toen ze zich naar hem omdraaide, was haar kind verdwenen. Na de eerste schrik probeerde ze kalm te blijven en begon de naam van haar zoon hardop te roepen, rekening houdend met het feit dat hij zonder haar nooit ver weg kon zijn.

Advertisement
pxhere

pxhere

Ze trok de aandacht van een kadet uit het leger die toezicht hield op het evenement, legde de situatie aan hem uit en hij en een metgezel voegden zich onmiddellijk bij de zoektocht van de vrouw. Ze liepen de hele markt rond en riepen: "We zijn op zoek naar een klein kind. Hij is vier jaar oud, hij is blond en hij draagt een rood shirt. Heeft iemand hem gezien?"

De snelheid van handelen en het vermogen om eenvoudige en essentiële indicaties te communiceren bleek van fundamenteel belang. Jake werd namelijk ongeveer 15 minuten later op een ander gedeelte op het strand gevonden. Het kind was niet alleen weggelopen, maar vertelde dat het daar gebracht werd door een man die had beloofd hem een echt vliegtuig te laten zien.

pxhere

pxhere

Blijkbaar hadden het geschreeuw en de beschrijving van het kind de aandacht van veel mensen getrokken, waardoor dat individu gedwongen was weg te gaan en het kind achter te laten. Ondanks de grote angst, is alles gelukkig goed afgelopen, maar we moeten altijd op onze hoede zijn omdat kwaadwillenden constant op de loer liggen.

Niemand hoopt ooit zo’n naar kwartier door te brengen, zoals Jake en zijn moeder hebben meegemaakt, maar als het ooit gebeurt, bedenk dan dat kalmte en kordaatheid cruciaal zijn. We moeten onmiddellijk de aandacht van mensen trekken, gemakkelijk te begrijpen en herkenbare aanwijzingen geven, zodat hun ogen jouw eigen ogen worden.

Advertisement