Geen enkel kind kan gelukkig zijn als zijn ouders voortdurend tegen elkaar schreeuwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geen enkel kind kan gelukkig zijn als…
Een zeurende moeder helpt om te slagen in het leven: een studie bevestigt het Voor haar 60e verjaardag geeft de familie haar een totaal andere look waardoor ze er veel jonger uitziet

Geen enkel kind kan gelukkig zijn als zijn ouders voortdurend tegen elkaar schreeuwen

Door Janine
1.645
Advertisement

Voor elk individu is het gezin het eerste contact met de buitenwereld, de eerste vorm van interactie en relatie met anderen. Opgroeien in een serene omgeving is essentieel voor de psychofysische ontwikkeling van het kind, dat eenmaal volwassen een gezond lid van de samenleving zal worden. Aan de andere kant, kan leven in een giftige omgeving, waar ouders geen begeleiding geven of zich gewelddadig gedragen, ernstige emotionele verwondingen en leegtes veroorzaken.

foto: Pxhere

Sinds de kindertijd zijn pappa en mamma de belangrijkste referentiefiguren omdat ze helpen de basis te leggen voor het karakter en de persoonlijkheid. Door hen te observeren, leert een kind zich te verhouden tot zijn leeftijdsgenoten en hoe hij met de verschillende situaties in het leven om moet gaan. Het voortdurend bijwonen van ruzies, fysieke of verbale aanvallen, veroorzaakt de sedimentatie van emoties, gevoelens en herinneringen in het geheugen, ook op een leeftijd waarop we nog niet de middelen hebben om volledig te begrijpen wat er gebeurt. Hoewel niet op een rationeel niveau, begrijpt het kind dat er iets mis is en internaliseert het.

In een toestand waarin de rollen niet goed gedefinieerd zijn, er geen manifestatie van respect of ouderlijke genegenheid is, heeft het kind de neiging om te geloven dat dit de enige mogelijke realiteit is. Opgroeiend kan het in contact komen met andere families en het verschil merken, maar de meeste schade is al aangericht. “Borderline” gevallen uitgesloten, waarin botsingen tussen vader en moeder dramatische gevolgen hebben, kan elk paar door perioden van crisis of momenten van spanningen gaan. Het is moeilijk om altijd de zelfbeheersing te behouden, de dialoog te laten prevaleren en alleen met rustige tonen te communiceren.

foto: Pixabay

In essentie is niemand perfect, maar dit hoeft geen alibi of excuus te zijn om je te laten gaan in woedeuitbarstingen die echte schokken kunnen veroorzaken voor de kleintjes. Het belangrijkste is, zelfs op de moeilijkste momenten, om niet tegenover de kinderen een “spektakel” op te voeren en ze zoveel mogelijk te beschermen. Ten slotte, ze te gebruiken als een instrument van chantage of als een manier om elkaar te verwonden, waardoor het figuur van de ene of de andere ouder in hun ogen vermindert, creëren dergelijke trauma’s een kortsluiting in de geest van het kind dat, als volwassene, problemen kan hebben met interpersoonlijke relaties .

Een naslagwerk met waardevolle tips voor moeders en vaders om in gedachten te houden. Voor het belang van onze kinderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt