Tijd doorbrengen met je ouders kan gunstige effecten hebben op hun gezondheid of ze langer laten leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Tijd doorbrengen met je ouders kan gunstige…
Deze schitterende foto's bewijzen het: de tijd verstrijkt, gevoelens niet Deze foto's doen ons beseffen dat de Natuur echt gevoel voor humor heeft... en voor schoonheid!

Tijd doorbrengen met je ouders kan gunstige effecten hebben op hun gezondheid of ze langer laten leven

15 September 2018 • Door Janine
51.087
Advertisement

Op oudere leeftijd zijn er een reeks problemen die het leven van een mens compliceren en hem zowel lichamelijk als psychisch kwellen. Om de situatie van diegenen die worden geconfronteerd met de klassieke 'ouderdomskwalen' te verergeren, is er de eenzaamheid: we weten allemaal hoe onaangenaam het is om alleen te zijn, maar weinigen houden rekening met hoe eenzaamheid in de jaren een fundamentele rol kan spelen in de levensjaren.


foto: pixabay.com

Eenzaamheid is een bron van angst, verdriet en pijn bij oudere mensen, maar dat niet alleen: eenzaamheid kan een aanzienlijke verslechtering van de algemene gezondheidstoestand veroorzaken en kan zelfs een van de directe verantwoordelijkheden zijn voor de dood van een bejaard persoon.

Het onderzoek interviewde 1064 deelnemers tussen 2002 en 2008 (voor 59% vrouwen), met een gemiddelde leeftijd van 71, aan wie werd gevraagd of ze zich buitengesloten, geïsoleerd en zonder gezelschap voelden. Op basis van de antwoorden werden twee categorieën geïdentificeerd, één voor alleenstaanden en één voor niet-solitaire mensen.

Aan het einde van het onderzoek bleek dat de meeste deelnemers vonden dat eenzaamheid hun gezondheidstoestand verergerde en dus een bedreiging vormde.

Helaas wordt in moderne medische protocollen nooit rekening gehouden met de sociale toestand van patiënten bij de behandeling van ziekten. Echter, altijd alleen of in gezelschap zijn kan een groot verschil maken, zowel in de kwaliteit als in de werkelijke lengte van het leven.

Tijd doorbrengen met je bejaarde ouders is een manier om ze langer bij je te houden. Zet het verzorgen van je moeder of je vader niet op de tweede plaats: er zal een tijd zijn om al de andere dingen te doen, maar niet de tijd die je intensief met ze kunt beleven als ze er niet meer zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt