Lieve grootouders, als je voor je kleinkinderen zorgt, zul je langer leven! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lieve grootouders, als je voor je kleinkinderen…
Ik ben tevreden met het hebben van zoons, hou ermee op me te vertellen dat ik een dochter zou moeten hebben Een jaar na de scheiding, worden vrouwen veel gelukkiger en aantrekkelijker: dit is waarom

Lieve grootouders, als je voor je kleinkinderen zorgt, zul je langer leven!

Door Janine
1.301
Advertisement

Er wordt altijd gezegd dat het worden van een grootouder het leven verandert, voor sommigen zelfs meer dan wanneer ze ouder worden. Naarmate we ouder worden nemen veel dingen een ander belang aan, men kijkt soms terug met nostalgie, soms met sereniteit. We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk grootouders voor hun kleinkinderen zijn, maar je hoort weinig over de voordelen die deze relatie op hen heeft. Maar hoewel de rol van grootouders vaak lichamelijk veeleisend is, onthult de wetenschap dat zij die voor hun kleinkinderen zorgen langer leven.

foto: Pixabay

Goed nieuws voor grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Steeds vaker vraagt het hectische leven dat ouders voortdurend hulp krijgen bij het opvoeden van hun kinderen. En wat is een betere hulp dan de grootouders? Wie beter dan zij kunnen liefde en aandacht geven, waardoor ouders zich geruster voelen? Een onderzoek naar veroudering in Berlijn heeft aangetoond dat deze relatie heel belangrijk is, ook voor de grootouders.

Niet alleen vanwege de voordelen en het rendement wat betreft genegenheid, maar ook omdat dit hun leven zou verlengen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat 37% van de grootouders die voor hun kleinkinderen zorgt een lager sterftecijfer heeft dan zij die dit niet kunnen of niet willen. 500 mensen van 70 jaar en ouder werden elke twee jaar tussen 1990 en 2009 geanalyseerd en ongeveer 50% van de grootouders die voor hun kleinkinderen zorgden, leefden na 10 jaar nog steeds.

foto: Flickr

Om de achterliggende redenen van deze studie zijn er nog veel veronderstellingen, een van de meest geloofwaardige heeft te maken met het gevoel van tevredenheid en voldoening dat voortvloeit uit de zorg voor de kleinkinderen. Wat duidelijk lijkt, is dat er een keuze moet zijn en geen opgelegde verplichting, grootouders moeten echt willen deelnemen aan het leven van de kinderen.

Dus grootouders, wees niet bang voor vermoeidheid, het verzorgen van de kleinkinderen brengt je alleen maar voordelen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt