Opgelet: ongelukkige mensen kunnen last hebben van jouw geluk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Opgelet: ongelukkige mensen kunnen last…
Brandweerlieden redden het leven van een hond die in de hete zon in de auto is achtergelaten De dokter vertelt hem

Opgelet: ongelukkige mensen kunnen last hebben van jouw geluk

2.510
Advertisement

Sereniteit is een min of meer langdurige mentale conditie, geluk bestaat in plaats daarvan uit momenten, verbonden met bijzonder positieve gebeurtenissen en situaties. Soms kan het gebeuren dat je deze korte momenten van geluk met iemand wilt delen, maar in ruil daarvoor ontvang je lauw enthousiasme of een absolute onverschilligheid. Wanneer dit gebeurt, is het zeer waarschijnlijk dat je je in de aanwezigheid van ongelukkige mensen bevindt, die zich ergeren aan elke manifestatie van vreugde.

Negatieve individuen ervaren het geluk van anderen als iets vervelends, omdat ze er in wezen jaloers op zijn. Wetende dat anderen kunnen genieten van het leven terwijl zij "veroordeeld" zijn tot verdriet en ontevredenheid doet pijn. Elk gelukkig persoon is een ergernis voor mensen die depressief zijn, omdat ze hem herinneren aan zijn diversiteit, omdat hij zo ver weg is van die toestand van lichamelijk en geestelijk welzijn. Maar er is een soort van "gezonde" jaloezie, oftewel een emotioneel mechanisme dat ervoor zorgt dat je hetzelfde doel wilt bereiken als anderen, wat zelfverbetering stimuleert; een constructief en aansporend gevoel, dat helpt om te groeien en nog meer moeite te doen om een ​​doel te bereiken.

"Destructieve" jaloezie brengt alleen maar de wens naar voren dat anderen hun geluk verliezen. In die zin proberen we een succes te vernietigen of te verminderen, of we bekijken het met absolute desinteresse. Deze houding heeft als doel anderen naar hun staat van negativiteit te slepen, zodat we ons eindelijk weer "normaal" kunnen voelen. Dan zijn er mensen die het geluk van anderen zelfs ervaren als een echt lijden, en reageren met woede en stugheid, bijna alsof ze zijn uitgesloten van die vreugde omdat deze was gestolen.

Boos worden op degenen die gelukkig zijn, hun ondergang willen of op elke manier proberen hun vreugde te verminderen, is beslist niet de juiste weg die je moet bewandelen. Al deze negatieve reacties doen niets anders dan iemands eigen toestand van ongeluk voeden, meer duisternis en ontevredenheid aantrekken. Iedereen ervaart donkere momenten en kan zich ongemakkelijk voelen naast degenen die op dat moment schitteren.

De enige manier om uit de tunnel te komen, is echter de mouwen op te stropen en proberen te veranderen wat er mis is met ons bestaan. De kunst is juist om te stoppen met het beleven van de overwinningen van anderen als hun eigen nederlaag, minder aandacht te besteden aan de buitenwereld en juist meer aan hun eigen pad. Na verloop van tijd zal geluk niet lang op zich laten wachten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt