Niet genoeg slapen maakt je dik: dat onthult een wetenschappelijk onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Niet genoeg slapen maakt je dik: dat…
Als een moeder onnodig wordt, betekent dit dat ze goed werk heeft verricht Paniekaanvallen, hoe herken je de symptomen en leer je ermee om te gaan

Niet genoeg slapen maakt je dik: dat onthult een wetenschappelijk onderzoek

Door Janine
3.717
Advertisement

Wat als de oplossing om af te vallen of minder aan te komen gewoon zou zijn om meer te slapen? Dat gezegd hebbende, klinkt het bijna alsof het geheim van een perfect silhouet chocolade is, maar de realiteit is deze: weinig rust kan de gewichtstoename beïnvloeden. Het is praktisch bekend bij iedereen hoe slaap het algemeen welzijn beïnvloedt, maar weinigen zijn zich ervan bewust dat het ook een directe verbinding heeft met het kunnen handhaven van de fysieke vorm.

NB: het advies dat we je geven, kan NOOIT de mening van een arts of de farmacologische behandelingen die een arts kan voorschrijven voor een specifieke pathologie, vervangen.

Deze nauwe band wordt benadrukt door een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Chicago, gecoördineerd door Dr. Eva Van Cauter, directrice van het Centrum voor Slaap- en Metabolisme. Volgens het wetenschappelijke onderzoek draagt het minder dan 7 uur slapen per nacht aanzienlijk bij aan het verhogen van het gewicht. De reden is dat een kleinere hoeveelheid rust overeenkomt met een grotere eetlust gedurende de dag, omdat het lichaam automatisch de neiging heeft om meer voedsel tot zich te nemen om langer wakker te blijven. Slapen is in feite een essentiële voorwaarde voor het reguleren van talloze biologische mechanismen, zowel mentaal als fysiek.

In de slaaptoestand vertraagt het metabolisme, waardoor het lichaam minder kan verbruiken en zijn energiereserves optimaliseert. Slecht en weinig slapen verstoort dit ritme, zodat de toename van de eetlust een van de vele manieren is waarop de natuur probeert te compenseren voor wat het mist. Er wordt geschat dat zelfs een uur minder slaap dan het aanbevolen gemiddelde zich vertaalt in een consumptie van ongeveer 300 extra calorieën per dag en 1 kilogram meer lichaamsgewicht per week!

Allemaal de verdienste of de schuld van het afnemende verzadigingshormoon, terwijl ghreline, het hongerhormoon, toeneemt. Daarom worden, ondanks het proberen om vet te verwijderen met lichaamsbeweging, weinig resultaten worden verkregen. Uiteraard is meer slaap niet het enige, maar het is een gezonde gewoonte die moet worden opgenomen in een gezonde levensstijl, inclusief een rijk en gevarieerd dieet.

Om weer in vorm te komen, naast naar de sportschool te gaan of een voedingsdeskundige om advies te vragen, is het beter om een strategie te ontwikkelen in samenwerking met je arts. In feite zou de sleutel tot alles eenvoudigweg kunnen zijn om de kwaliteit van de rust te verbeteren, en zo de juiste balans van het lichaam te herstellen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt