11 ongezonde acties die een sterke vrouw nooit zou doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 ongezonde acties die een sterke vrouw…
Vrijwilligers vinden 4 honden onder de teer, maar ze begrijpen dat ze nog te redden zijn De buschauffeur ziet een bange hond in de regen en besluit hem in te laten stappen: een vrouw documenteert de tedere gebeurtenis

11 ongezonde acties die een sterke vrouw nooit zou doen

Door Janine
1.642
Advertisement

Een zelfverzekerde vrouw is een onafhankelijk, vrij mens die gemakkelijk en rustig met anderen weet om te gaan. Vaak maken het karakter, de maatschappij of de gezinsopvoeding het echter mogelijk om “toxische” gedragspatronen te volgen die het echte potentieel blokkeren en persoonlijke ontwikkeling belemmeren; om deze mentale ketens te doorbreken, hoef je alleen maar te oefenen. Hier zijn enkele ongezonde gewoonten die je moet elimineren om een mentaal sterke vrouw te worden.

via: Forbes.com
foto: Pixnio
 • Je successen minimaliseren. Het kennen van je waarde betekent niet dat je arrogant bent. We moeten trots zijn op de doelen die we bereiken, zonder ijdelheid maar ook zonder schaamte.
 • De fouten van anderen in jouw voordeel gebruiken. Degenen die zich bewust zijn van hun waarde, hoeven niet vals te spelen.
 • Ontmoedigd raken. Kritiek is alleen welkom als het constructief is. Geen enkele weigering of oordeel kan degenen met echte vastberadenheid verminderen of stoppen.
 • Jezelf beschuldigen. Dingen gaan niet altijd op de juiste manier, maar in plaats van te verwijten, is het constructiever om de verantwoordelijkheid te accepteren.
 • Bang zijn om opnieuw te beginnen. Niets is al bepaald en niemand is verplicht om in een leven te blijven waar je niet het gevoel hebt dat je thuishoort. Het is nooit te laat om jezelf opnieuw uit te vinden.
 • Jezelf met anderen vergelijken. Het vergelijken van je leven met dat van anderen is niet alleen nutteloos maar ook contraproductief omdat het tijd en kostbare middelen die kunnen worden besteed om zichzelf te verbeteren, wegneemt.
 • Geobsedeerd zijn door perfectie. Verbeteren is goed, maar alleen als de doelen haalbaar zijn. Te veel of te snel iets eisen, leidt alleen maar tot frustratie, veroorzaakt vermoeidheid en compromitteert daarom de resultaten.
 • Bang zijn voor kwetsbaarheid. Hulp vragen en je eigen zwakheden erkennen zijn tekenen van kracht en moed, geen lafheid en kwetsbaarheid.
foto: Max Pixel
 • Te lang twijfelen. Het plannen en overwegen van verschillende scenario's is prima, maar te veel denken wordt onproductief, waardoor twijfels ontstaan die de  psychologische zekerheid en welzijn ondermijnen.
 • Uitdagingen vermijden. Uitstellen of afzien van elke keer dat zich een test voordoet, dient alleen om de angst te vergroten, terwijl het aanpakken ervan helpt om het te verminderen en het zelfvertrouwen te herwinnen.
 • Iets uitvoeren zonder jezelf vragen te stellen. Het volgen van de regels is prima, maar we moeten de kritieke capaciteit behouden wanneer het nodig is om ze te breken om de wereld te veranderen.

Sterke vrouwen worden niet zo genetisch geboren, maar veroveren hun conditie met inzet en intelligentie. Dit is wat hen speciaal maakt omdat ze alles wat ze zijn zelf verdiend hebben, in een proces van groei en cultivatie van het zelfrespect dat na verloop van tijd goed is voor de ziel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt