Ze gaat de uitdaging aan en tilt 120 kg op en schokt alle mannen in de sportschool: "Ze dachten dat het me niet zou lukken"

Janine image
door Janine

25 Juli 2022

Ze gaat de uitdaging aan en tilt 120 kg op en schokt alle mannen in de sportschool: "Ze dachten dat het me niet zou lukken"
Advertisement

In de sport en, in het algemeen, bij individuele sportieve activiteiten is het niet ongewoon om gezonde concurrentie te zien. Het is echter moeilijk om mannen en vrouwen in dezelfde categorie te zien strijden, vanwege de natuurlijke fysieke verschillen die hen onderscheiden. Toch is de veronderstelling dat een vrouw niet hetzelfde gewicht kan tillen als een man een vooroordeel dat in veel gevallen niet opgaat. De 26-jarige Alice Stamp demonstreerde namelijk aan de aanwezige mannen in haar sportschool en aan de vele TikTok-gebruikers dat ze ondanks dat ze een vrouw is, met gemak 120 kg kan tillen. De video ging natuurlijk viraal, aangezien Alice echt iedereen verbaasde met haar enorme kracht.

via TikTok / ecila_x

Advertisement
TikTok / ecila_x

TikTok / ecila_x

Deze jonge vrouw uit Portsmouth, het Verenigd Koninkrijk, is een geweldige sportvrouw die vier keer per week traint en sessies van ongeveer twee uur per dag doet. Hoewel ze goed getraind is, geloofde bijna geen van de bezoekers van haar sportschool dat ze herhaaldelijk meer dan 120 kg zou kunnen tillen; Alice verbaasde echter iedereen en haar prestatie werd gefilmd, samen met de geschokte reacties van de aanwezigen, en gepubliceerd op TikTok.

Maar hoe begon het allemaal? Voor de grap: terwijl Alice in de sportschool was, hoorde ze een man zeggen dat hij bang was om de gewichten te proberen en dus antwoordde ze dat ze ze voor hem zou optillen, hem voor de grap in verlegenheid brengend; de man geloofde niet dat dat meisje echt gewichten kon tillen en Alice is in zekere zin "de uitdaging aangegaan". Hoewel de jonge vrouw er niet helemaal zeker van was dat ze het kon, vooral nadat ze al een tijdje geen gewichten had getild en nadat ze niet eens was opgewarmd voor de oefening, slaagde ze erin om 120 kg in één keer op te tillen. Niet tevreden, herhaalde ze de reeks vervolgens meerdere keren, tot verbazing van de aanwezigen.

Advertisement
TikTok / ecila_x

TikTok / ecila_x

"Ik ben gewoon te competitief, vooral als het om mannen gaat", zei de jonge vrouw. In de video is een van de aanwezigen duidelijk op de grond te zien, niet in staat een uitdrukking vol verbazing te maskeren terwijl Alice dat gewicht optilt. Alice heeft verklaard dat ze al drie jaar aan gewichtheffen doet en beweert dat mannen die zo hard trainen als zij, van nature vaak sterker zijn dan zij, maar waarschuwt al het andere in de mannelijke categorie: vrouwen die regelmatig trainen, kunnen veel sterker zijn dan een man die af en toe naar de sportschool gaat.

Advertisement