Degenen die alleen wonen, hebben meer kans op psychische stoornissen, dat onthult een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Degenen die alleen wonen, hebben meer…
Agenten redden een kind na maandenlange mishandeling: de volgende dag besluit een van de politieagenten hem te adopteren 5 manieren om onmiddellijk te begrijpen of een persoon slechte bedoelingen achter vriendelijke manieren verbergt

Degenen die alleen wonen, hebben meer kans op psychische stoornissen, dat onthult een studie

Door Janine
2.392
Advertisement

Alleen zijn, met je eigen ruimte, tijd en onafhankelijkheid, hoeft niet altijd positief te zijn.

Een studie uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, geleid door Louis Jacob, kan de overtuiging van veel “liefhebbers” van eenzaamheid naar beneden halen.

Het onderzoek concludeert dat degenen die alleen leven meer geneigd kunnen zijn om vaker te worden blootgesteld aan algemene psychische stoornissen.

Mannen, vrouwen, jong en oud: heel verschillende "gevallen" werden opgenomen in het onderzoek, over een periode van 14 jaar, van 1993 tot 2007. De fysieke en mentale factoren die werden overwogen, waren ook verschillend, zoals gewicht, lengte, afhankelijkheid van alcohol en drugs en meer.

De steekproef omvatte 20.500 mensen tussen de 16 en 64 jaar oud, die in Engeland woonden en deelnamen aan nationale psychiatrische morbiditeit in 1993, 2000 en 2007.

Allereerst wijzen de gegevens erop dat het aantal alleenstaanden in de loop van het decennium geleidelijk is toegenomen en dat deze trend blijft stijgen. Er zijn veel oorzaken voor: van de vergrijzing van de bevolking, tot de afname van huwelijken en vruchtbaarheid.

De gegevens over de groeiende eenzaamheid van mensen gingen vervolgens gepaard met die met betrekking tot psychische stoornissen. Het percentage ging van 14,1% in 1993, tot 16,3% in 2000 en tot 16,4% in 2007.

Onder degenen die alleen leefden en zij die psychische stoornissen vertoonden, was de associatie positief, wat de stelling van Franse onderzoekers bevestigt.

Wat gezelschap zou daarom ook helpen manieën en kwalen te overwinnen die te veel tijd alleen met iemands gedachten kunnen bevorderen.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt