Het geluk van vrouwen neemt vaak toe in de periode na de scheiding, volgens een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het geluk van vrouwen neemt vaak toe…
Een therapeut toont 5 eenvoudige strategieën om angst en paniekaanvallen te beheersen Deze dames spinnen elke week tapijten en dekens voor daklozen, te beginnen met plastic zakken

Het geluk van vrouwen neemt vaak toe in de periode na de scheiding, volgens een onderzoek

Door Janine
14.976
Advertisement

Een echtscheiding is een traumatische en gecompliceerde gebeurtenis om mee om te gaan, vooral wanneer het een einde maakt aan een relatie die vele jaren heeft geduurd. Maar na de eerste klap kan deze toestand zelfs goed blijken te zijn voor lichaam en geest, vooral voor vrouwen. Wetenschappelijk onderzoek zegt dat vrouwen, meer dan mannen, hun niveau van geluk en tevredenheid zien toenemen na een scheiding. Volgens de onderzoekers kan dit te wijten zijn aan de andere manier om met verschillen om te gaan: vrouwen lijken meer te lijden dan mannen aan de emotionele last van een ongelukkig huwelijk, dus een scheiding wordt automatisch meer bevrijdend.

Hier zijn enkele aspecten van haar leven waar een vrouw weer bezit van kan krijgen als ze uit een ongelukkig huwelijk komt.

  • Ze bevrijden zichzelf van het gewicht van het verleden. In het heden leven is de beste manier om aan de toekomst te bouwen. Een gescheiden vrouw slaagt er uiteindelijk in om dat achter zich te laten wat haar vertraagd om elke stap ten volle als overwinning te ervaren.
  • Ze krijgen hun persoonlijke ruimte terug. Een gezond huwelijk is een band die de twee helften van een paar sterker maakt, een giftige schaadt beide. Het einde van een dergelijke relatie stelt een vrouw in staat zich te concentreren op haar leven en haar geluk.
foto: Pexels
  • Ze vinden sereniteit. Zelfs zonder echte ruzies of discussies, is een ongelukkig huwelijk een bron van onrust en voortdurende spanning. Scheiden is de enige manier om de innerlijke vrede te herstellen.
  • Ze beginnen weer voor zichzelf te zorgen. Zodra de zorgen en stress voorbij zijn, kunnen ze al hun energie gebruiken om na te denken over de gezondheid en het welzijn, van het aannemen van meer correcte gewoonten tot het besteden van meer aandacht aan het uiterlijk.

Dit zijn kleine en grote veranderingen die beetje bij beetje ons vertrouwen in het leven herwinnen en begrijpen dat we weer controle hebben over ons bestaan. Alles transformeert zich in een ervaring van groei die een virtueuze cirkel en een stroom van positieve energie genereert die het verlangen om een nieuw begin in te luiden opnieuw activeert.

Advertisement
foto: Max Pixel

Echtscheiding wordt ook vandaag nog gezien als een mislukking, evenals een soort schending van die morele en sociale waarden die als heilig en eeuwig worden beschouwd. Het einde van een lange relatie heeft altijd een bittere nasmaak, maar we moeten onszelf niet identificeren met het paar. Het is niet nodig om te ontkennen wat goed is geweest en dat wat heeft geleid tot de wens om een langdurige verbintenis aan te gaan.

foto: The Break-up

We moeten ook de veranderingen accepteren en uiteindelijk is een einde soms een deel van de reis. De constructieve houding stelt ons in staat om een belangrijk deel van onze geschiedenis niet uit te wissen, maar het op te bergen met sereniteit om verder te gaan. Het eindpunt van geluk is er nog altijd, het heeft eenvoudigweg een andere weg ingeslagen om er te komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt