Goed nieuws: popcorn helpt je af te vallen en veroudering te voorkomen, dat onthult een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Goed nieuws: popcorn helpt je af te…
Een hondje 21 foto's laten zien dat leven met een Newfoundlander geweldig is

Goed nieuws: popcorn helpt je af te vallen en veroudering te voorkomen, dat onthult een onderzoek

2.553
Advertisement

Stel je voor dat je voedingsdeskundige in plaats van een dieet je voorschreef om op de bank te zitten en een film te bekijken terwijl je popcorn eet; lijkt het je een droom? Nee hoor, het is een mogelijkheid. Volgens recente studies kan de traditionele snack die in de bioscoop wordt gegeten een waardevolle bondgenoot voor de gezondheid zijn. De snack die geliefd is bij volwassenen en kinderen kan je helpen gewicht te verliezen en veroudering te voorkomen. Dit zijn de belangrijkste kwaliteiten van popcorn.

foto: Pixabay
  • Het vertraagd de veroudering. De antioxidanten van popcorn helpen de cellen beschermen tegen vrije radicalen, herstellen schade en activeren een soort van anti-aging effect.
  • Ze helpen diabetes te voorkomen. Een van de voordelen van popcorn is het vermogen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, waardoor insulinetekorten en andere gerelateerde aandoeningen worden voorkomen.
  • Ze zijn rijk aan vezels. Deze eigenschap maakt ze zeer nuttig voor het reguleren van darmfuncties.
  • Ze verlagen cholesterol. Dezelfde vezels die de spijsvertering verbeteren, houden de bloedvaten schoon en beschermen het lichaam tegen hart- en vaatziekten.
  • Het bevat polyfenolen. Dit zijn antioxiderende stoffen die ziekten zoals kanker en andere degeneratieve ziekten helpen voorkomen. In popcorn is de hoeveelheid hoger dan in fruit.

De bovengenoemde eigenschappen en voordelen hebben echter betrekking op het product dat wordt geconsumeerd zonder de toevoeging van crèmes, jam, kaas en andere soorten smaakmakers die hen lekkerder maar helaas ook minder gezond maken. Wat calorieën betreft, is een bak popcorn gelijk aan een plak toast of een halve stokbrood.

foto: Pexels

De popcorn die in de bioscoop wordt verkocht, is echter heel anders dan de popcorn die je thuis maakt, omdat ze er veel meer zout en olie aan toevoegen. De bereiding is essentieel, in de magnetron moet je bijvoorbeeld verzegelde zakken gebruiken waar veel kruiden in zitten. Als de popcorn klaar is, bestaat het verkregen product alleen al uit meer dan 40% vet.

Als popcorn op de juiste manier wordt bereid, is het een licht en gezond voedsel, die je het beste in een pan met antiaanbaklaag maakt, met een beetje olie en een matige hoeveelheid zout. Met dit recept kun je genieten van alle voordelen van dit buitengewone voedsel zonder je zorgen te hoeven maken over de lijn, maar deze eigenlijk zelfs te verbeteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt