Het nummer dat je in de afbeelding ziet, kan je een idee geven om erachter te komen of je een visueel defect hebt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het nummer dat je in de afbeelding ziet,…
De 6 voedingsmiddelen die serotonine verhogen, het favoriete voedsel voor je hersenen Een 13-jarig meisje wordt gepest omdat ze afval verzamelt in haar stad: nu is ze een model voor de hele wereld

Het nummer dat je in de afbeelding ziet, kan je een idee geven om erachter te komen of je een visueel defect hebt

Door Janine
14.465
Advertisement

De zintuigen zijn het communicatiekanaal met de wereld en met anderen, de middelen waarmee we de informatie verwerven die nodig zijn om de meest essentiële handelingen uit te voeren. Elk van hen is belangrijk maar de ogen spelen een prominente rol omdat het grootste deel van de realiteit waarin we vandaag leven gebaseerd is op prikkels en visuele boodschappen. Velen lijden aan oogaandoeningen zonder het te weten, hier is een eenvoudige en intuïtieve methode om erachter te komen.

NB: het advies dat we je geven, kan NOOIT de mening van een arts of de farmacologische behandelingen die een arts kan voorschrijven voor een specifieke pathologie, vervangen.

via: leggo.it

Het lijkt een afbeelding samengesteld uit witte en zwarte stippen waar in het midden een reeks transparante nummers verschijnt. De foto is viral gegaan en is herhaaldelijk op sociale netwerken gedeeld. Het onderzoek uitgevoerd door het National Eye Institute in de Verenigde Staten is gekoppeld aan dit soort "diagnostische techniek". Dit zijn de visuele problemen die overeenkomen met de verschillende cijfers die worden weergegeven:

  • 3240. Astigmatisme kan overeenkomen met deze cijfers. De pathologie wordt bepaald door een bepaalde kromming van het hoornvlies of de kristallijne lens die problemen veroorzaakt bij het scherpstellen, vooral vanaf een korte afstand.
  • 1246. De cijfers kunnen een probleem van bijziendheid aan het licht brengen. Het is een toestand van afwijkende breking van licht en dus van beelden. Gewoonlijk kunnen zij die bijziend zijn, niet gemakkelijk van veraf zien.
  • 3246. De beschreven code kan symptomatisch zijn voor beide pathologieën, dat wil zeggen zowel astigmatisme als bijziendheid samen.
  • 1240. Het is de perfecte formule die een goed zicht aangeeft, dus als je deze cijfers kunt zien, is dit goed nieuws.
foto: Facebook

Deze kleine test heeft geen medische waarde, maar heeft alleen tot doel problemen aan te kaarten die men niet vermoedde of die te lang werden verwaarloosd. Als je al een bril draagt, wordt je aangeraden om de test zowel met als zonder lenzen uit te voeren.

Als de weergegeven cijfers overeenkomen met een of meer pathologische aandoeningen, is het raadzaam om je vertrouwde oogarts te raadplegen voor een grondig onderzoek. De mening van een professional en preventie zijn de meest effectieve strategieën om eventueel ongemak tijdig te behandelen of te voorkomen dat ze degenereren tot complexere aandoeningen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt