Test jezelf met een optische illusie: hoeveel benen zijn er in deze afbeelding? - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Test jezelf met een optische illusie:…
Ze bevalt op haar 60e van een meisje, maar kort daarna wordt ze door haar man verlaten omdat de baby te veel huilt Erger je je aan mensen die je hoort kauwen? Je zou deze

Test jezelf met een optische illusie: hoeveel benen zijn er in deze afbeelding?

Door Janine
6.610
Advertisement

Onder de meest gedeelde en geliefde inhoud op het web van gebruikers die de verschillende sociale netwerken bevolken, zijn er ongetwijfeld de optische illusies. Illusies brengen, zoals we weten, spelmechanismen in werking die in staat zijn het menselijke visuele apparaat te misleiden, waardoor het iets op een niet geheel correcte manier waarneemt of zelfs iets dat in werkelijkheid niet echt bestaat.

De interpretatie van een illusie is sterk gebaseerd op de perceptie van het individu en is daarom vaak het onderwerp van discussie op sociale media, waarbij iedereen probeert zijn theorie te verdedigen.

foto: Pixabay.com

Ondanks verhitte debatten houden mensen van optische illusies omdat ze kleine uitdagingen vormen om zich mee te confronteren. Misschien wel het meest fascinerend zijn de verschillende gezichtspunten waarmee een persoon de illusie benadert. Het betekent dat niet iedereen de dingen op dezelfde manier ziet, maar dit hoeft niet per se verkeerd te zijn. We zijn tenslotte allemaal uniek.

Laten we bijvoorbeeld de volgende afbeelding bekijken:

Hoeveel benen zijn er echt? 7? 8? of 12? Je zult het langer dan een paar minuten moeten bekijken voordat je de oplossing hebt.

Advertisement

Zoals we aan de oplossing kunnen zien, zijn er in werkelijkheid 13 benen: 6 met een hak en nog eens 7 naar boven gericht.

En wat vind jij, ben je het eens met de uitleg van dit kleine raadsel? Probeer de afbeelding aan je vrienden te laten zien en de oplossing te bespreken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt