Welk dier zie jij als eerste? Het antwoord laat zien of je meer een slachtoffer of een manipulator bent

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

Welk dier zie jij als eerste? Het antwoord laat zien of je meer een slachtoffer of een manipulator bent
Advertisement

Er bestaan veel theorieën over de menselijke natuur en hoe mensen zich in verschillende situaties gedragen. Sommige mensen lijken van nature de neiging te hebben om zich te laten meeslepen door gebeurtenissen, terwijl anderen altijd alles proberen te beheersen wat er om hen heen gebeurt. Deze twee categorieën kunnen worden gedefinieerd als "slachtoffers" en "manipulatoren". Slachtoffers zijn die mensen die de neiging hebben zich niet met de gang van zaken te bemoeien, ervan overtuigd dat ze niet veel kunnen doen om dingen te veranderen. In sommige gevallen kan deze houding positief en nuttig zijn om van het huidige moment te genieten. Omgekeerd proberen manipulatoren voortdurend hun macht over dingen en mensen uit te oefenen.

Ontdek tot welke categorie je ware aard behoort: kijk naar de foto en "noteer" het eerste dier dat je opmerkt: degene die je als eerste ziet, zal onthullen tot welke categorie je zou kunnen horen. Onthoud echter dat de test slechts een "algemene indicator" is en niet mag worden gebruikt als de enige bron om je persoonlijkheid te definiëren.

via Fortementein

Advertisement
Welk dier zie jij als eerste? Het antwoord laat zien of je meer een slachtoffer of een manipulator bent - 1

Elk individu heeft eigenschappen en gedragingen die hem identificeren als een manipulator of een slachtoffer.

In sommige situaties kunnen deze eigenschappen naast elkaar bestaan ​​en kun je je houding veranderen, maar over het algemeen zijn er inherente neigingen in ieder van ons die ons naar een van de twee categorieën leiden.

Na dit snelle uitgangspunt komen we bij ons: welk dier viel jou meteen op?

Advertisement
Mohamed Hassan/stockvault

Mohamed Hassan/stockvault

Als je een beer hebt gezien, kan dit betekenen dat je een spontaan persoon bent die niet rationaliseert en overmatig analyseert wat je voor je hebt. Je bent meestal een optimistisch persoon en je hoeft dingen niet van tevoren te organiseren om het goed te doen: je houdt eerder van improviseren omdat je weet hoe je je moet aanpassen aan de meest uiteenlopende omstandigheden. Dit kan in sommige situaties een voordeel zijn, maar in andere ook een risico.

Heb je een hond gezien? Dit zou kunnen betekenen dat je een manipulator bent, maar geen "slechte". Je wilt liever niet de controle overnemen door te manipuleren, maar je kunt er bijna niets aan doen omdat het je afweermechanisme is. Met andere woorden, je bent een persoon die zichzelf probeert te verdedigen tegen anderen door situaties te manipuleren, maar alleen om alles onder controle te hebben: je wilt niemand uitbuiten of misbruik maken van anderen in jouw voordeel.

Karen Arnold/publicdomainpictures

Karen Arnold/publicdomainpictures

Als daarentegen het eerste dier dat je zag de kat was, dan zou dat kunnen betekenen dat je bijzonder wantrouwend bent tegenover mensen, en daarom ben je een manipulator die vaak impulsief handelt. Dit persoonlijkheidstype kan problemen in relaties veroorzaken, omdat mensen je misschien niet willen vertrouwen. Je zou moeten overwegen om minder instinctief te handelen en je wat meer open te stellen voor anderen.

Als het eerste dier dat je zag een vleermuis is, dan ben je misschien een volledig transparant, spontaan en oprecht persoon. Dit persoonlijkheidstype kan erg positief zijn voor interpersoonlijke relaties: mensen zien je als iemand op wie ze kunnen rekenen en vertrouwen, een loyale vriend en een trouwe partner. Maar zelfs te spontaan zijn kan tot problemen leiden, het is beter om de juiste balans te vinden tussen "naïeve" spontaniteit en een meer doordachte analyse van de dingen.

Ten slotte, als je als eerste een aap zag, ben je misschien een authentiek persoon, maar die ook weet wanneer hij anderen moet manipuleren om het met je eens te zijn. Dit persoonlijkheidstype kan in sommige situaties erg nuttig zijn, zoals in het bedrijfsleven of de politiek. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het manipuleren van anderen niet altijd de beste oplossing is en dat het negatieve gevolgen kan hebben, vooral op het gebied van emotionele relaties.

Advertisement