Groen, bruin of blauw: de kleur van je ogen kan iets over jou onthullen

Janine image
door Janine

20 Juli 2023

Groen, bruin of blauw: de kleur van je ogen kan iets over jou onthullen
Advertisement

Wat is het eerste dat onze aandacht trekt als we naar iemands gezicht kijken? Ongetwijfeld de ogen. De blik van de ander vangt ons en geeft ons enig gevoel over hem - of haar - en helpt ons om iets meer te begrijpen. Precies om deze reden horen we vaak dat de ogen de spiegel van de ziel zijn, en het lijkt er echt op dat ze, afhankelijk van hun kleur, de onderscheidende eigenschappen van elke persoonlijkheid verbergen.

De kleurnuances zijn talrijk en het is bijna onmogelijk om ze allemaal te classificeren, maar we kunnen de verschillende soorten groeperen in 3 grote. Groene, bruine of blauwe ogen: tot welke van deze categorie├źn behoor jij?

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

We hebben allemaal unieke kenmerken die ons speciaal maken. Of het nu gaat om het kapsel, de vorm van de neus, de manier waarop je loopt en nog veel meer, het maakt niet uit, het gaat erom dat deze kenmerken herkenbaar zijn voor anderen en ons "exclusief" maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze iets heel interessants over ons zouden kunnen onthullen, een bepaald aspect dat we misschien zelf niet wisten.

Bijvoorbeeld: welke kleur hebben je ogen? Het weten is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar het kan belangrijk zijn om iets meer te begrijpen over je karakter, temperament en persoonlijkheid. Er zijn zeker 3 grote macrosets van kleuren voor de ogen: bruin, groen en blauw.

Elk van deze 3 categorieën bevat specifieke kenmerken die iets over je kunnen onthullen en je meer details kunnen laten ontdekken die je misschien niet wist. Ben je er klaar voor?

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Bruine ogen. Ze behoren tot de meest voorkomende en vanwege een hogere concentratie melanine. Degenen met irissen van deze kleur zijn meestal kalm en geduldig. Mannen en vrouwen met vergelijkbare ogen zijn niet geneigd anderen vertrouwen te schenken, maar wie erin slaagt hun hart te winnen, zal zeker een belangrijke plaats in hun leven innemen.

Mensen met donkerbruine, hazelnootkleurige, amberkleurige ogen of een andere tint, geven niet gemakkelijk op bij moeilijkheden, ze zijn echte referentiepunten voor anderen en hun evenwichtige karakter maakt ze tot betrouwbare en verantwoordelijke individuen.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Groene ogen. Deze kleur is buitengewoon mooi en verleidelijk bij de mensen die het bezitten, en het is kenmerkend voor degenen die veel zelfvertrouwen hebben, weten waar ze het over hebben, oprecht zijn in hun omgang met anderen en op alle mogelijke manieren proberen hun doelen te bereiken.

De koppigheid van mensen met ogen van deze kleur is beroemd, maar dit is geenszins een negatief kenmerk van hun persoonlijkheid, integendeel. Eigenwijs en erg trots zijn, is in dit geval een voordeel en stelt je in staat het gewenste succes te behalen.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Blauwe ogen. Of ze nu van meer of minder intense tinten zijn, het maakt niet uit. Hemelsblauw, azuurblauw, diepblauw: de nuances zijn talrijk, maar de kenmerken komen allemaal overeen. Degenen me ze kleur ogen, verbergen een vriendelijke ziel en een onbaatzuchtige en mooie persoonlijkheid. De iris van deze kleur is een symbool van loyale en oprechte mensen die vertrouwen in anderen wekken. Iedereen die het geluk heeft een familielid of vriend te hebben met deze kleur ogen, weet dat ze een schat hebben, een referentiepunt om advies te vragen en om altijd op te vertrouwen.

Tot welke van deze drie grote groepen behoor jij? Heb je een verband gevonden tussen de kleur van je ogen, deze kenmerken en hoe je echt bent?

Advertisement