Mensen die snel lopen, leven 15 jaar langer dan degenen die langzaam wandelen, dat zegt een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mensen die snel lopen, leven 15 jaar…
De tedere foto’s van een man die zijn hond knuffelt na een delicate operatie De gelijkenis van ouderen die reageren op een onbeleefde jongeman: een manier om na te denken over respect en de relatie tussen generaties

Mensen die snel lopen, leven 15 jaar langer dan degenen die langzaam wandelen, dat zegt een studie

Door Janine
6.050
Advertisement

“Haastige spoed is zelden goed”, iedereen kent de wijsheid van oude spreekwoorden, maar als de waarheid eens een andere was? Een wetenschappelijk onderzoek gepromoot door de universiteiten van Leicester en Loughborough, door het National Institute for Health Research en door ziekenhuizen in Leicester, spreekt een van de oudste en bekendste motto's tegen. Volgens deze studie leven diegenen die snel lopen tot 15 jaar meer dan degenen die dat langzaam doen.

foto: Max Pixel

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 2006 en 2016 in het Verenigd Koninkrijk met een steekproef van meer dan 470 duizend mensen vòòr hun 52-jarige leeftijd. Uit de verzamelde gegevens bleek dat mensen die gewend waren in een snel tempo te lopen, een significant langere levensverwachting hadden dan degenen met een matig tempo.

In detail was die van mannen tussen 85,2 en 86,8, vergeleken met 64,8 langzame lopers, terwijl die van vrouwen schommelde tussen 86,7 en 87,8 vergeleken met 72,4 van de anderen. Een zeer interessant aspect was dat het vooruitzicht van een lange levensduur, in sommige gevallen tot 15 jaar, geen directe link had met het lichaamsgewicht.

Dat beweging de sleutel is tot het behoud van een goede gezondheid was al bekend, maar tot nu toe was er geen verband geweest met het ritme en de frequentie van lichaamsbeweging. In de praktijk lijkt het zogenaamde hardwalking of flink doorlopen het juiste compromis te zijn tussen rennen en wandelen.

Met gestaag en snel wandelen blijf je in vorm en behoud je de functionaliteit van het cardiovasculaire systeem. De ontdekking is van grote waarde omdat de body mass index of BMI, niet zo relevant lijkt als de fysiologische toestand.

Hiermee willen we niet insinueren dat je zonder zorgen kan aankomen, maar dat zelfs een persoon met overgewicht, als hij actief en fit is, nog vele jaren kan nastreven om te leven in vergelijking met een magerder maar meer sedentair persoon. Er zijn nog steeds veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden en die opgehelderd moeten worden, met het combineren van een gezonde levensstijl, dus zonder teveel calorieën, met regelmatige snelle wandelingen, kan worden aangenomen dat de voordelen zelfs kunnen toenemen.

Lang geleden hadden mensen verschillende gewoonten, aten ze wanneer ze honger hadden of wanneer ze voedsel konden krijgen, en waren voortdurend in beweging om zich van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Geleidelijk aan herontdekt het onderzoek alleen wat de mens al wist en dat hij ermee stopte door de veroveringen van de beschaving, maar veel van zijn aard verloor.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt