Dit 6-jarige meisje zorgt voor haar vader sinds hij door een zwaar ongeval invalide werd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit 6-jarige meisje zorgt voor haar…
Volgens een Japanse traditie komt elke vinger overeen met een orgaan: dit is wat er gebeurt als je erop drukt Jouw hond kan negatieve mensen RUIKEN en proberen je tegen hen te beschermen: wetenschappelijk onderzoek bevestigt het

Dit 6-jarige meisje zorgt voor haar vader sinds hij door een zwaar ongeval invalide werd

Door Janine
1.688
Advertisement

Alle kinderen van de wereld zouden hun kindertijd op een serene manier moeten leven. Voor sommigen wordt dit recht echter ontzegd, soms omdat ze worden geboren op moeilijke plaatsen, voor anderen omdat er een gebeurtenis is die hen dwingt om snel te groeien. Zo gebeurt het dat spelen en zorgeloosheid plaats maken voor taken en verantwoordelijkheden, waardoor te snel een magische periode van het leven vaarwel wordt gezegd die zou moeten worden beschermd en die nooit zal terugkeren.

foto: YouTube

De jeugd van de kleine Jia Jia eindigde in 2016 toen ze nog maar 6 was, nadat haar 40-jarige vader Tian Haicheng verlamd raakte door een auto-ongeluk. Een andere vreselijke klap werd toegevoegd aan deze vreselijke tragedie, toen de moeder van het meisje na het incident het huis verliet en haar oudere broer meenam.

Tian zegt dat zijn vrouw was vertrokken om haar bejaarde vader met haar oudste zoon te bezoeken, maar ze is nooit teruggekomen. Sindsdien was het Jia Jia's beurt om voor de gehandicapte man te zorgen, en ze deed het met enorme genegenheid en kracht.

foto: YouTube

Elke dag staat het kleine meisje om 6:00 uur op om haar invalide vader te masseren, hem te scheren, dan wast ze zich, ontbijt en gaat naar school. Bij haar afwezigheid zijn het de overgrootouders van het meisje die voor Tian zorgen, wanneer ze terugkeert van school helpt ze hem om te eten en de nodige oefeningen te doen.

Het meisje lijkt onvermoeibaar in het verzorgen van haar vader en ondanks de situatie blijft ze dit met enthousiasme, liefde en waardigheid doen. Wanneer ze haar vragen naar haar moeder, zegt ze dat ze haar niet mist, maar ze denkt veel aan haar broer, aan wie ze erg gehecht was. Het verhaal van Jia Jia is het web over gegaan en velen hebben gereageerd op de ongelooflijke moed en wil van iemand die zo klein is, maar zo'n groot hart heeft.

Advertisement
foto: YouTube

De mogelijkheid dat een kind voor een zieke volwassene zou zorgen, is helaas niet zo zeldzaam. Om een dergelijke omstandigheid gemakkelijker en minder traumatisch te maken, kan een kind ook spelenderwijs empathie en zorg leren. Psychologen beweren dat deze strategieën helpen bij het ontwikkelen van aandacht voor anderen bij kinderen.

Ook het nemen van een huisdier kan een goed idee zijn om kinderen verantwoordelijk te maken, zolang zij erom vragen. Als ze volwassen zijn, vermijden ze huishoudelijke klusjes, maar als kinderen vinden ze het fijn om zich nuttig te voelen en de gebaren van hun ouders na te bootsen. Deze kleine trucjes kunnen heel effectief zijn om ervoor te zorgen dat kinderen gewoontes krijgen die op elk moment nuttig kunnen zijn.

Het is tenslotte alleen een kwestie van gewoonte, zij het geleidelijk, om verantwoordelijk te worden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt