Het hebben van een jaloerse vriendin kan een van de meest giftige relaties zijn die je ooit kunt opbouwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het hebben van een jaloerse vriendin…
“Knuffelaars De manier waarop je een vuist maakt, kan je veel vertellen over je karakter: probeer het zelf

Het hebben van een jaloerse vriendin kan een van de meest giftige relaties zijn die je ooit kunt opbouwen

Door Janine
23.938
Advertisement

Met vijanden maak je oorlog, maar je kunt er ook vrede mee sluiten, je kunt door hen worden aangevallen, maar omdat je het verwacht, kun je jezelf ook verdedigen. De situatie verandert wanneer het gevaar naast je is, wanneer mensen die zichzelf als bondgenoten en vertrouwd beschouwen, in het geheim negatieve gevoelens koesteren. Dit soort mensen worden "frenemies” genoemd, een Engelse oxymoron die in dit geval een jaloerse vriendin aanduidt.

In het leven van een vrouw kan een frenemy zich op alle leeftijden openbaren, van de kindertijd tot volwassenheid, en het is dat soort gezelschap dat, terwijl ze beweert een vriendin te zijn, gedachten heeft die niets te maken hebben met respect of genegenheid.

Een jaloerse vriendin plaatst zichzelf naast de persoon die het onderwerp is van haar jaloezie, omdat ze vanuit die bevoorrechte positie alles kan weten, en lijdt bij een succes en geniet van een nederlaag. Het paradoxale en verwrongen aspect van de relatie met een frenemy is dat alleen jij deze ziekelijke rivaliteit ervaart, terwijl de nietsvermoedende tegenhangers haar hoog in aanzien houden.

Bovendien is het dankzij deze misplaatste inschatting dat ze kan manipuleren om keuzes en gedragingen te veranderen op het eindresultaat die zij het meest voordelig acht voor zichzelf. In de praktijk is het alsof haar ongeluk afhangt van het geluk van haar vriendin en viceversa.

Alles bij elkaar kun je er dan ook veel beter de voorkeur aan hebben om omringd te worden door duidelijke en voor de hand liggende bedreigingen, in plaats van verborgen valkuilen, klaar om te kwetsen als je het het minst verwacht. Je beschermen tegen dit gezelschap is moeilijk maar niet onmogelijk, omdat ze hun gezichten kunnen verbergen, maar hun aard niet.

Een frenemy zal altijd gemakkelijker aanwezig zijn tijdens momenten van pijn, niet om op te vrolijken, maar alleen om het spektakel van haar vriendin niet te missen en er genoegen uit te scheppen. Op momenten van geluk is een jaloerse vriendin meestal onvindbaar, omdat ze misschien niet in staat is om haar innerlijke woede te verbergen, kijkend naar degenen om haar heen die vreugde verwelkomen.

De manier om te helpen is ook een effectieve detector, omdat ze altijd kwade bedoelingen zal hebben of gericht zijn op de minst gewenste keuze. Het kan iedereen overkomen om in de schoenen van anderen te willen staan, het is iets menselijks, het belangrijkste is om het zonder schuldgevoelens te erkennen. Beter de eerlijkheid van een vriendin die voor één keer weet te zeggen: "Ik zou in je schoenen willen staan, ik ben heel erg jaloers op je", dan iemand die zichzelf zo enthousiast toont dat het bijna verontrustend lijkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt