Mensen die denken dat ze alles weten, zijn juist degenen die minder weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mensen die denken dat ze alles weten,…
Deze kunstenaar heeft sculpturen verstopt in het bos gemaakt om bezoekers bewust te maken van het thema recycling “Knuffelaars

Mensen die denken dat ze alles weten, zijn juist degenen die minder weten

1.253
Advertisement

Er zijn enkele zekerheden in het leven die onweerlegbaar blijven: de aarde draait om de zon, de week bestaat uit zeven dagen, er zijn vier seizoenen, enzovoort. Maar in de loop van onze ervaring leren we over vrienden en min of meer nabije mensen die de neiging hebben om hun kennis over bepaalde onderwerpen te laten zien bij de eerste "sociale" gelegenheid, waardoor de mensen om hen heen verbleken.

Nu bevestigt een wetenschappelijk onderzoek dat veronderstellen iets te weten echter een grotere onzekerheid verbergt.

foto: Pixabay

Een onderzoek uitgevoerd door Michael Hall en Kaitlin Raimi van de Universiteit van Michigan wees erop dat individuen met de grootste "superioriteit van kennis” eigenlijk het minst geïnformeerd zijn over bepaalde onderwerpen of contexten. Het onderzoek van de twee Amerikaanse wetenschappers maakt allereerst duidelijk dat met “superioriteit van kennis”  die menselijke neigingen waardoor men gelooft dat iemands kennis op een bepaald gebied “beter” is dan dat van anderen, bedoeld wordt, waardoor de meningen van anderen in diskrediet worden gebracht.

De studie verzamelde een aantal deelnemers aan wie artikelen uit verschillende bronnen waren toegewezen; sommige van deze titels waren in overeenstemming met de mening van de testdeelnemers, anderen niet; aan de “slachtoffers” werd gevraagd hoe waarschijnlijk ze elk artikel tot het einde zouden hebben gelezen. De uitslag op de test was verrassend.

foto: Pxhere

Feit is dat mensen met een vermeende “superioriteit van kennis” uiteindelijk het minst geneigd waren om artikelen met inhoud tot aan het eind te lezen waarvan ze het standpunt niet deelden, en daarom minder geneigd waren om naar nieuwe informatie te zoeken waarmee ze hun algemene kennis zouden kunnen verbreden.

Kortom, het antwoord op dit onderzoek is dat we zeer waarschijnlijk, wanneer we ons bijzonder enthousiast voelen over een onderwerp en we denken dat we meer weten dan de duivel, een stapje terug moeten doen en proberen om meningen van de mensen om ons heen met meer respect te overwegen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt