Meer dan 500 in kleine kooien gepropte vogels die zouden worden verkocht als huisdieren zijn gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Meer dan 500 in kleine kooien gepropte…
Wanneer we de leeftijd van 40 jaar bereiken, zijn dit de momenten waarop het goed is om NEE te zeggen

Meer dan 500 in kleine kooien gepropte vogels die zouden worden verkocht als huisdieren zijn gered

4.803
Advertisement

Velen weten het, maar het is niet altijd duidelijk: niet alle dieren zijn geschikt om in gevangenschap te leven of huisdier te worden. "Exotische" wezens kopen omdat we ze misschien leuk vinden, of welke worden verkocht als geschikt om mee naar huis te nemen, is vaak niet goed voor dieren.

Dat de mens dieren benut en gebruikt voor zijn economisch voordeel is zeker geen nieuws, maar elke keer dat zich situaties voordoen zoals die we hieronder vertellen, is het noodzakelijk om het verzet tegen bepaalde praktijken te herhalen.

In Calcutta, in India, heeft een groep hulpverleners, onder begeleiding van de autoriteiten voor het beschermen van wilde dieren, onlangs meer dan 550 beschermde vogels gered die onder vreselijke omstandigheden leefden.

Dit waren halsbandparkieten, Aziatische koekoeken en vele anderen, in zeer kleine kooien op elkaar gepropt, zo klein dat velen van hen het niet hadden overleefd. Negen mensen werden gearresteerd, verantwoordelijk voor mishandeling.

Hoewel sommige van deze vogels ook in gevangenschap kunnen leven, waren de omstandigheden waarin de functionarissen van het Indiase Office of Wildlife Crime ze vonden, niet acceptabel. Na de redding werden de vogels overgebracht naar veterinaire zorgcentra.

foto: maxpixel.net

Om de situatie te verergeren, was het feit dat de dieren in afwachting waren om als huisdieren te worden verkocht, ondanks het feit dat ze deel uitmaken van beschermde soorten. Ze zouden daarom in normale winkels zijn beland die op het punt stonden om te worden verkocht, ver van hun natuurlijke habitat.

Feiten zoals deze zijn helaas druppels op een gloeiende plaat van mishandelde dieren ten behoeve van mensenhandelaren. Het bij ons houden van een "bijzonder” exemplaar met een dubieuze oorsprong is geen juiste keuze en daarom is het noodzakelijk dat steeds meer mensen zich ervan bewust worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt