Een vrouw wordt betrapt als ze 50 zwaluwnesten met een bezem vernietigt: er werd aangifte gedaan en ze riskeert de gevangenis

Janine image
door Janine

23 Mei 2020

Een vrouw wordt betrapt als ze 50 zwaluwnesten met een bezem vernietigt: er werd aangifte gedaan en ze riskeert de gevangenis
Advertisement

Er zijn scènes die we niet zouden willen - en moeten - zien, die simpelweg te wreed en zinloos zijn om een ​​minimum aan rechtvaardiging te hebben. Geweld tegen natuurlijk erfgoed is daar een van, vooral als het gaat om onschuldige en weerloze dieren.

Net als in het geval van de nare gebeurtenis die we je hieronder vertellen, die helaas een nutteloze en criminele woede heeft gekend tegen verschillende zwaluwnesten, de trekvogels die in de lente verschijnen om van de ene plaats naar de andere te gaan, en hun karakteristieke schuilplaatsen bouwen. Een Spaanse vrouw liet deze dieren echter niet met rust om vreedzaam te leven en werd betrapt tijdens een op zijn zachtst gezegd schandelijke daad.

via Periodico de Alicante

Advertisement
Cip Sub/Youtube

Cip Sub/Youtube

Met een lange bezem in haar hand, bedacht de vrouw in het Spaanse stadje Daya Nueva, in de provincie Alicante, om 50 zwaluwnesten uit de dakgoot van een huis te verwijderen, het leven van veel kleine kuikens weg te nemen en net zoveel eieren te vernietigen.

Het vreselijke tafereel werd 's nachts gefilmd door een man die het vuilnis weg ging gooien en haar verraste tijdens deze gemene en criminele daad. Want het vernietigen van zwaluwnesten is in veel landen over de hele wereld een misdaad en in Spanje kan het een gevangenisstraf kosten van zes maanden tot twee jaar. De man filmde wat er gebeurde en deelde het op sociale media: in korte tijd werd het algemeen bekend.

Advertisement
Cip Sub/Youtube

Cip Sub/Youtube

Gezien wat de vrouw aan het doen was, benaderde hij haar en probeerde haar verschillende keren te laten stoppen, maar ze weigerde, alsof er niets aan de hand was, en haalde de nesten en al hun inhoud met een bezem weg, waardoor de eieren en vogels verloren gingen.

Cip Sub/Youtube

Cip Sub/Youtube

Isaias, zo heet de man, registreerde alles en meldde vervolgens aan de Guardia Civil wat er was gebeurd. De autoriteiten gingen onmiddellijk op onderzoek uit en de vrouw moet zich verantwoorden voor de misdaad van geweld tegen een beschermde soort zoals de zwaluw. Bovendien gebeurde dit alles middenin de pandemie van het Coronavirus, toen nog altijd verboden en beperkingen op circulatie en verplaatsingen van kracht waren: volgens wat in de video te zien is, zou de vrouw die ook hebben geschonden. We hopen dat we zulke wrede en onrechtvaardige gebaren niet meer te zien krijgen en dat deze vrouw betaalt voor wat ze heeft gedaan.

Advertisement