Het echte geheim van geluk is wanneer iemand anders je huis voor jou schoonmaakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het echte geheim van geluk is wanneer…
In deze kliniek is een speciale assistent die de andere honden troost tijdens de operaties Houd mensen met het sterrenbeeld Stier stevig vast: het zijn de beste vrienden die je ooit kunt hebben

Het echte geheim van geluk is wanneer iemand anders je huis voor jou schoonmaakt

Door Janine
3.619
Advertisement

Schoonmaken is niet echt de meest verleidelijke activiteit die we in het weekend doen, maar soms is het onmogelijk om eraan te ontsnappen. Een groot en levendig gezin, een diner met vrienden, een bijzonder veeleisende werkperiode, kunnen je huis veranderen in een vieze en rommelige omgeving, waardoor je je vrije tijd opgeeft om schoon te maken. En in feite, zoals de onderzoekers van de Harvard Bussines School hebben opgemerkt, is voor veel mensen het uitbesteden van de last van schoonmaken het geheim van een gelukkig leven.

foto: Max Pixel

Geleerden hebben onderzoek gedaan bij 4.500 vrijwilligers uit de Verenigde Staten, Canada en Nederland, met het verzoek om informatie over hobby's en het beheer van de huishoudelijke klusjes. Op de vraag "zou u bereid zijn om iemand te betalen om uw huis schoon te maken?", antwoordde een derde van de mensen (ongeacht het inkomen) ja, met als reden de mogelijkheid om meer leukere activiteiten te ondernemen.

Vervolgens kreeg een deel van de deelnemers een tegoedbon van 40 dollar om te besteden in de bioscoop, in het restaurant, in de winkel of voor het schoonmaken: degenen die voor de laatste optie hebben gekozen, waren tevredener en energieker. Het idee om plotseling extra tijd te hebben om aan je favoriete activiteiten te besteden, stelt je in staat om je stressniveaus en zorgen te verlagen.

foto: pxhere

Kortom, volgens wat uit het onderzoek naar voren kwam, ga je de volgende keer dat je een cadeau aan iemand wilt geven niet voor kleding of leuke activiteiten: betaal een paar uur extra voor het schoonmaken... je zult haar zeker gelukkig maken!

Source: https://hbswk.hbs.edu/item/want-to-be-happier-spend-some-money

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt