Waarom bijten muggen jou meer dan iemand anders? Hier zijn 7 redenen waarom je wordt gestoken - BekijkDezeVideo.nl
x
Waarom bijten muggen jou meer dan iemand…
Er zijn schoenen met GPS uitgevonden om grootouders met Alzheimer op te sporen en te voorkomen dat ze verdwalen Een kind met een handicap adopteert een hond met loopproblemen: vanaf dat moment zijn ze de beste vrienden

Waarom bijten muggen jou meer dan iemand anders? Hier zijn 7 redenen waarom je wordt gestoken

14 Juni 2019 • Door Janine
20.412
Advertisement

De eerste hittegolven betekenen maar één ding: de zomer staat eindelijk voor de deur! Maar elk jaar komen ook, met de komst van mooi weer, die vervelende muggen, altijd klaar om ons lastig te vallen. Muggenbeten zijn altijd iets vervelends, waar niemand op zit te wachten, maar sommige mensen lijken eerder het doelwit te zijn van deze kleine onruststokers dan andere. Als je vaak het gevoel hebt dat muggen alleen jou bijten, kunnen we je vertellen dat is echt zo! En er zijn minstens 7 plausibele verklaringen waarom muggen niet zonder jouw bloed kunnen.

foto: Wikipedia

1 - Koolstofdioxide: muggen hebben, net als alle predatoren, een hoog ontwikkeld reukvermogen waarmee ze geuren kunnen detecteren, zelfs op aanzienlijke afstanden. Volgens een studie die is gepubliceerd op de website van de Universiteit van Cambridge, kunnen muggen de koolstofdioxide waarnemen die we normaal produceren als we ademen, zelfs op een afstand van 164 meter. Meestal stoten zwangere vrouwen of mensen met overgewicht meer CO2 uit dan andere mensen en daarom zijn ze vaker het doelwit. De toename van koolstofdioxide kan echter te wijten zijn aan een aantal veel voorkomende factoren: het uitoefenen van een fysieke activiteit of zelfs het drinken van bier.

2 - Lichaamstemperatuur: als je een hoge lichaamstemperatuur hebt, riskeer je vaker te worden gestoken dan anderen. Dit is de reden waarom we zo gemakkelijk worden aangevallen door deze insecten tijdens het sporten.

3 - Bloedgroep: het lijkt erop dat mensen met bloedgroep 0 eerder het slachtoffer zijn van muggenbeten. Het onderzoek is uitgevoerd op een vrij klein aantal personen, maar in elk geval laten de resultaten zien hoe mensen met groep 0 meer last hebben van muggenbeten dan die van groep A.

4 - Uit dezelfde studie die de resultaten van bloedgroepen liet zien, bleek dat muggen meer worden aangetrokken door sommige mensen omdat ze speciale stoffen uitstoten waarmee insecten de bloedgroep kunnen identificeren.

5 - Onze huid: een studie wees uit dat muggen ervoor kiezen een persoon te steken op basis van de flora van microben die op hun huid leven.

6 - Melkzuur: volgens een ander onderzoek, wanneer we bijvoorbeeld lichamelijke activiteit verrichten, komt een grote hoeveelheid melkzuur vrij, een factor die deze insecten sterk aantrekt.

7 - Bier en alcohol: ja, zelfs als een lekker koud biertje ’s zomers alles is wat je nodig hebt om je dorst te lessen, het lijkt erop dat muggen er bijzonder tot aangetrokken zijn... dus overdrijf niet!

Sources:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt