Na 69 jaar huwelijk dwingt een verpleeghuis twee oudere echtgenoten te scheiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na 69 jaar huwelijk dwingt een verpleeghuis…
De relatie met neven en nichten: een kostbaar goed waar geen enkel kind ooit zonder zou mogen Azijn is een effectieve en zeer goedkope hulp: hier zijn 7 manieren om het te gebruiken bij de huishoudelijke schoonmaak

Na 69 jaar huwelijk dwingt een verpleeghuis twee oudere echtgenoten te scheiden

18.694
Advertisement

Een verhaal dat de hele wereld heeft geschokt, dat van Audrey en Herbert Goudine, een getrouwd stel van respectievelijk 89 en 91 jaar, die jarenlang samenleefden in een bejaardentehuis.

De twee hebben 69 jaar huwelijk achter de rug. Een gelukkige verbintenis gebaseerd op sterke gevoelens, ondanks de ziekte die Herbert de afgelopen jaren heeft getroffen.

De man, die leed aan dementie, werd steeds zieker en kreeg cognitieve tekortkomingen. Ondanks de kracht en de lange levensduur van het huwelijk van de twee ouderen, riskeerden ze dat hun leven samen bruusk zou worden onderbroken.

De ziekte van Herbert is verslechterd en bereikte niveau 3, een fase die veel dagelijkse aandacht en voortdurend toezicht vereist. Om deze reden besloot het management van het verpleeghuis om hem te scheiden van zijn vrouw, slechts een paar dagen voor Kerstmis, volgens de specifieke regels die zijn gereserveerd voor patiënten met een handicap vergelijkbaar met de zijne.

Voor haar dochter Dianne was het nieuws een echte donderslag bij heldere hemel. De verbazing en verontwaardiging voor zo'n plotselinge beslissing werden onmiddellijk aan de hospice-managers gemeld. De laatstgenoemden zeiden echter dat ze niet in staat waren om "illegaal" te handelen en gedwongen werden om zich aan de regels te houden.

De dochter van het stel gaf echter niet op. De noodzaak om de regels toe te passen met behoud van een minimum aan menselijke gevoeligheid, heeft ze het verhaal gepubliceerd en openbaar gemaakt, met de vraag om haar vader in de structuur te houden, tenminste tot de kerst.

Uiteindelijk heeft de vastberadenheid van Dianne zijn vruchten afgeworpen, want dankzij Dianne kon het paar de kerstvakantie vreedzaam doorbrengen. De volgende stap was om beide naar dezelfde zorgfaciliteit over te brengen.

Een verhaal waarvan het gelukkige einde laat zien dat de liefde die twee mensen voor elkaar voelen, zo vasthoudend is dat het zelfs de zwaarste tegenslagen, omstandigheden en ziektes kan weerstaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt