Vrouw met overgewicht heeft relatie met personal trainer: het regent kritiek en ze wordt in de maling genomen

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Vrouw met overgewicht heeft relatie met personal trainer: het regent kritiek en ze wordt in de maling genomen
Advertisement

De persoon kiezen met wie je samen wilt zijn, betekent allereerst in jezelf geloven: weten dat je in staat bent om liefde aan anderen te bieden. Dan komen in de realiteit van alledag enkele “preferentiële” kenmerken aan het licht die de ene persoon “geschikter” maken dan de andere. Er zijn veel factoren die door beide partijen worden overwogen, maar een van de eerste is ongetwijfeld schoonheid.

Uiterlijke verschijning is relevant, vooral op jonge leeftijd, als het erom gaat iemand te benaderen: het is het eerste dat ons onvermijdelijk opvalt als we kijken naar wie we voor ons hebben. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, zoals de jongen in dit verhaal. Maar waarom werden hij en zijn vriendin zo erg "aangevallen"?

via 7News

Schoonheid is subjectief en er zijn geen universele criteria om het te meten: "wat je leuk vindt is mooi". Maar tegenwoordig is er een soort standaard ontstaan, maatstaven van schoonheid die kunnen definiëren wat het ideale lichaam voor zowel mannen als vrouwen zou moeten zijn. Daarmee zijn zeker niet al diegenen geholpen die zichzelf niet weerspiegeld zien in die specifieke modellen.

Dit is precies wat er gebeurde met Brittany Jacques, een 23-jarig meisje met een gewicht van 114 kg dat te vaak werd afgewezen vanwege haar uiterlijk. Haar ex-vriendjes hebben haar allemaal een ultimatum gesteld: “of je verliest gewicht of ik verlaat je", wat de vrouw heeft getraumatiseerd.

In feite had ze besloten om elke vorm van relatie op te geven om niet meer op die manier gekwetst en vernederd te worden. En toen ontmoette ze een man die voor zijn werk niet anders kan dan de lichaamsbouw van mensen opmerken: een personal trainer.

Advertisement

We hebben het over Matt Montgomery, ook 23 jaar oud, oorspronkelijk uit Ontario.

De vonk sloeg meteen over tussen de twee, ze werden stapelverliefd op elkaar: ze had besloten dat ze niet langer wilde proberen haar lichaam te veranderen om iemand een plezier te doen; hij kwam uit een aantal relaties met vrouwen die fysiek zo goed verzorgd waren, maar die, juist omdat ze een mooi lichaam hadden, overdreven veel om zichzelf gaven en uiteindelijk onzeker en ongelukkig werden.

Het paar was dus volledig op elkaar ingespeeld en na enige tijd deed Matt het huwelijksaanzoek aan de sterke en zelfverzekerde Brittany! Toch heeft hun idyllische liefdesverhaal te lijden gehad onder de negatieve commentaren van veel mensen.

Veel mensen lachten het paar uit: "ze zal minstens twee keer zoveel wegen als hij"; “je bent niet mans genoeg om met een vrouw van dat formaat om te gaan", zijn slechts enkele gemene dingen die ze regelmatig te horen kregen.

Maar de twee negeren en hebben medelijden met die mensen die hun liefde niet kunnen begrijpen: "we zijn zo gelukkig dat we elkaar hebben ontmoet en we kunnen niet gelukkiger zijn dan dit!”, verklaarde het nu getrouwde paar. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement