De absurde gewoonte van taxihonden, gedwongen om karren vol met mensen te vervoeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De absurde gewoonte van taxihonden,…
Hartaanval of paniekaanval: laten we leren om de symptomen te onderscheiden Kleding dragen zonder het te strijken: dit is de nieuwe campagne om het milieu te beschermen. Vaarwel strijkijzer!

De absurde gewoonte van taxihonden, gedwongen om karren vol met mensen te vervoeren

Door Janine
4.665
Advertisement

Uitbuiting van dieren voor dingen die “handig" voor ons zijn, of die we gewoon als "grappig" beschouwen, is een normale gewoonte voor sommige mensen sinds de oudheid. Of de arme dieren nu in circussen belanden, uitgebuit en ondervoed zijn, of dat ze bij de slager terechtkomen, maakt niet veel uit. Vaak realiseren we ons het leed van miljoenen dieren niet eens, dat door ons dagelijks leven wordt veroorzaakt.

In China wordt het echter vaak overdreven: er is geen wet die honden beschermt en bijgevolg worden deze arme dieren voortdurend mishandeld en gebruikt voor de meest absurde activiteiten. De huidige trend lijkt het gebruik van honden om mensen te vervoeren die zich door de stad willen verplaatsen. Oftewel taxihonden.

via: The Dodo

Een levend wezen dwingen iets tegen zijn wil te doen en hem te slaan, is iets dat we altijd zullen veroordelen. Helaas hebben we te vaak te maken met dit soort misbruik door wrede mensen en met nul respect voor dieren. In China is er de wijdverspreide praktijk dat honden kleine karren vervoeren, waardoor burgers en toeristen van het ene deel van de stad naar het andere kunnen reizen, net alsof ze een taxi nemen. "Het is een nieuwe mode die zich, net als alle modes, heel snel verspreidt door heel China, het is alsof je op een riksja zit waarbij het niet een mens is die trapt, maar een hond die mensen meesleept", zei Michele Brown, oprichter van de vereniging Fight Dog Meat.

De ongelukkige honden zijn met touwen en veters aan een kar gebonden. Alsof dat nog niet genoeg is, is er het overduidelijke fysieke gewicht dat honden moeten verdragen: 2, soms zelfs 3 passagiers tegelijk.

Helaas is er niets onwettigs in deze wrede praktijk of zelfs in de mishandeling die wordt aangericht - in China zijn er geen wetten die dieren beschermen, niemand zorgt voor hen. De honden in dit land leven dus geen gemakkelijk leven. De hoop voor de toekomst ligt in die burgers die bewust een hond adopteren, die zichzelf informeren en die zeker nooit het vlees van dit dier zullen consumeren.

Tags: DierenHondenEthische
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt