Een reekalf verwart een jachtdoelwit voor zijn moeder: het beeld is teder en hartverscheurend tegelijkertijd - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een reekalf verwart een jachtdoelwit…
Deze 89-jarige oma reist de wereld rond met een rugzak en een stok: ze wil haar pensioen doorbrengen door herinneringen te creëren Het geheim om onmiddellijk te verjongen? Volgens experts met een man samen zijn die 10 jaar jonger is dan jij

Een reekalf verwart een jachtdoelwit voor zijn moeder: het beeld is teder en hartverscheurend tegelijkertijd

Door Janine
4.483
Advertisement

Het is een wrede praktijk, heel vaak zonder een speciaal doel, behalve om degenen die het doen te vermaken. We hebben het over de hertenjacht, een "hobby" die veel voorkomt in veel landen van de wereld en voortdurend toeneemt.

Zoals zo vaak gebeurt wanneer we het hebben over jagen, ook in het geval van herten, ontbreekt het de mens niet aan een behoorlijke dosis wreedheid. Deze wilde zoogdieren worden in feite als moeilijk te vangen beschouwd vanwege hun meestal angstige aard.

Hun behendige en snelle lichaamsbouw laat ze gemakkelijk ontsnappen zodra het gevaar is vastgesteld. Juist om deze reden zijn jagers voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om hen te achtervolgen en te vangen.

Het beeld dat we je laten zien, gepubliceerd op het Instagram-account van de dierenrechtenorganisatie AnimaNaturalis, is viral gegaan, omdat het op treurige en effectieve wijze de wreedheden waaraan reeën en hertenkalfjes zich elke dag moeten onderwerpen, veroordeelt.

Wat je op de foto ziet, is geen vrouwelijk hert met zijn kalfje genesteld op zoek naar warmte, maar een plastic mannequin, gebruikt als jachtdoelwit om de ongelukkige dieren aan te trekken.

Het kalfje herkende, zich niet bewust van soortgelijke wrede door de mens gemaakte objecten, een “bekende” figuur in de pop en ging er dicht bijliggen, waarschijnlijk gelovend dat het zijn moeder was.

Helaas is dit een wijdverspreide situatie. De reekalfjes zijn vaak wees door de jacht, verloren en verward zonder hun moeders om hen te beschermen, en vaak moeten ze de gevolgen betalen, leren zichzelf te verdedigen.

Men kan niet onverschillig blijven tegenover zo'n beeld. De wreedheid waartoe de mens in staat is voor zijn louter emotionele of morele winst is onuitsprekelijk, en het is goed om je ervan bewust te zijn, om te voorkomen dat veel, te veel onschuldige wezens er deze hoge prijs voor betalen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt