Mijn kinderen zijn mijn prioriteit: al het andere kan wachten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mijn kinderen zijn mijn prioriteit:…
Ode aan mijn dochter: maak je dromen waar en wees altijd jezelf Nagelbijten kan heel gevaarlijk zijn: het verdrietige verhaal van deze man laat ons zien waarom

Mijn kinderen zijn mijn prioriteit: al het andere kan wachten

947
Advertisement

De komst van kinderen is een uniek moment in het leven van ouders, die beginnen te denken aan een ander wezen in plaats van alleen aan zichzelf. Vader en moeder krijgen een nieuwe rol die nieuwe verantwoordelijkheden en soms nieuwe manieren van leven impliceert. En daardoor krijgen de omringende wereld, mensen, gebeurtenissen van het leven en zelfs het werk uiteindelijk een ander belang in de ogen van ouders.

Zozeer zelfs dat ze soms, vooral de moeders, iets van hun leven moeten opgeven voor het welzijn van het gezin, en vooral de kinderen.

Wanneer een kind in het gezin arriveert, vult het niet alleen het huis, maar ook het leven van zijn ouders. De hele wereld verandert, zowel emotioneel als praktisch. Er zijn zoveel dingen te doen, zoveel dingen om over na te denken: ze te eten geven, ze opvoeden, ze voorbereiden dat ze sereen van de samenleving deel gaan uitmaken.

We werken er hard aan zodat ze verantwoordelijke en respectvolle volwassenen kunnen worden, dat ze op een dag hun eigen gezin zullen hebben, hun eigen behoeften. Een ouder houdt nooit op ouder te zijn en blijft altijd nadenken over het welzijn van zijn kind.

Maar de dingen zijn niet altijd gemakkelijk, vooral wanneer beide ouders werken en er geen hulp in de buurt is (bijvoorbeeld grootouders). En dit is de reden waarom veel moeders ervoor kiezen om hun baan op te zeggen om volledig voor hun kinderen te kunnen zorgen. Voor de meeste ouders, kan de wereld wachten, omdat niets meer waard is dan de tijd die ze met hun kinderen doorbrengen, hun glimlach of hun omhelzing.

Een baan opzeggen is nooit een gemakkelijke keuze en voor velen is het zelfs niet raadzaam, maar het is toch een keuze en als zodanig moet het worden gerespecteerd. Iedereen kent zijn eigen economische en levensomstandigheden en iedereen heeft alleen te maken met zijn eigen gezin.

Er zijn zoveel nuances bij het nemen van deze beslissingen en we kunnen ze niet allemaal begrijpen omdat we niet elke persoon kennen. Het zou dus goed zijn om niet te bekritiseren en niet met de vinger te wijzen: iedereen heeft het recht om het ouderschap te ervaren zoals hij wil.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt