Kinderen die helpen met huishoudelijke taken worden succesvolle volwassenen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen die helpen met huishoudelijke…
Ga samen met je man op stap: je bent een stel, niet alleen ouders Opvoeding van kinderen: hier zijn 5 dingen die veel meer tellen dan hoge cijfers op het rapport

Kinderen die helpen met huishoudelijke taken worden succesvolle volwassenen

19.124
Advertisement

Er zijn ouders die zich volledig bezighouden met huishoudelijke activiteiten, waar hun kinderen buiten gelaten worden, omdat ze ze niet in staat achten of om zich te laten concentreren op andere dingen (studeren, spelen). En dan zijn er ouders die zich realiseren dat het betrekken van hun kinderen bij kleine huishoudelijke activiteiten, in overeenstemming met hun leeftijd, kinderen blij en tevreden maakt. Maar misschien weten ze niet dat ze nog iets belangrijkers voor hen doen: ze helpen ze succesvolle volwassenen te worden.

foto: Flickr

"Als kinderen de afwas niet doen, betekent dit dat iemand anders het voor hen doet... En daarom zijn ze niet alleen vrijgesproken van het werk, maar ook van het leren dat het werk moet worden gedaan en dat ieder van ons een bijdrage moet leveren... " Dat zei Julie Lythcott-Haims, docent aan de Stanford University en auteur van het boek "How To Raise an Adult".

Afwassen kan vervelend of vermoeiend zijn, evenals je spullen opbergen of kleren opvouwen. Maar als we onze kinderen niet betrekken bij huishoudelijke activiteiten die binnen hun bereik liggen, is de boodschap die we dreigen te sturen, dat er altijd iemand zal zijn om dingen voor hen en in hun plaats te doen.

In plaats daarvan moeten ze leren dat we in het leven verantwoordelijkheid moeten nemen, we moeten samenwerken met anderen voor één enkel doel.

foto: Flickr

En juist dit vermogen om met anderen samen te werken maakt van hen succesvolle volwassenen die in staat zullen zijn zich te verhouden tot collega's van alle niveaus, waardoor ze eerst kinderen zijn en dan onafhankelijke volwassenen, die niet wachten op de input van de werkgever om het beter en meer te doen.

Dus, lieve ouders, wees gerust, het betrekken van kinderen bij huishoudelijke activiteiten, aangepast aan hun leeftijd, is een geweldige goede gewoonte. Het gaat er niet om, om van iemand te profiteren, maar om het vormen van karakter en ze  onafhankelijk en verantwoordelijk te maken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt