Dit is wat je ONMIDDELLIJK moet doen als je tekeneieren vindt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is wat je ONMIDDELLIJK moet doen…
Bijt je nagels? Volgens psychologen zou dit de reden kunnen zijn Vaak valt haar uit door gebrek aan vitamines: dit zijn de essentiële om ze gezond en sterk te houden

Dit is wat je ONMIDDELLIJK moet doen als je tekeneieren vindt

Door Janine
12.908
Advertisement

Teken behoren tot de meest schadelijke insecten die er te vinden zijn. Helaas is het niet zo moeilijk om deze vervelende kleine dieren tegen te komen, vooral bij mooi weer wanneer je veel buiten bent, in de natuur en met onbedekte lichaamsdelen. Zoals bekend is, zitten ze vast in de vacht van dieren, daarom is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn en snel te handelen, ook in het geval waarin alleen hun eieren worden gezien.

Teken kunnen ernstige ziekten zoals hersenontsteking, de ziekte van Lyme en vele andere overbrengen. Volgens natuurhistoricus Didrik Vanhoenacker is dit type insect in staat schade aan te richten, ook als het alleen in het larven- of eierstadium wordt gevonden.

In dit opzicht zou het goed zijn om tekeneieren te leren herkennen om ernstiger problemen te voorkomen. Soms kan het gebeuren dat je iets vreemds op een blad opmerkt, denkend dat het hars of een ander soort plantaardig product is, maar het zouden eieren kunnen zijn die door andere insecten zijn gelegd.

Meestal verschijnen die van teken zichtbaar als gelatineuze brokken van groenachtige of gele kleur, zoals kleine clusters van kleine balletjes. Als je iets opvalt dat ook maar lijkt op wat is beschreven of wat je op de foto's ziet, moet je onmiddellijk ingrijpen.

De uit te voeren procedure is heel eenvoudig, handel snel en neem enkele gezondheidsmaatregelen. Draag allereerst rubberen handschoenen om te voorkomen dat de eieren in contact komen met je huid. Neem de substantie van het blad of de plaats waar de eitjes liggen en plaats ze voorzichtig in een plastic zak, waarbij je ervoor zorgt dat ze niet breken of verpletteren tijdens het verplaatsen. Op dit punt kunt je beslissen of je de plastic zak in de vuilnisbak gooit of, nog beter, om deze te verbranden, om elk risico te elimineren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt