Insectenbeten: dit zijn de 10 meest voorkomende en hoe je deze van elkaar kunt herkennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Insectenbeten: dit zijn de 10 meest…
Een kleine hersentraining: hoeveel 10 belangrijke lessen die mensen van honden kunnen leren om beter te leven

Insectenbeten: dit zijn de 10 meest voorkomende en hoe je deze van elkaar kunt herkennen

Door Janine
7.580
Advertisement

Met de komst van het zomerseizoen komen de gevallen van insectenbeten steeds vaker voor; heel vaak weten we niet hoe we het type beet moeten herkennen en doen we er niets aan, ervan overtuigd dat het op de een of andere manier vanzelf zal verdwijnen; toch bestaan er verschillende soorten beten geassocieerd met zoveel verschillende soorten insecten en soms betekent het weten te herkennen dat ze ons leven kunnen redden.

Hier zijn 10 insectenbeten die je meteen zou moeten kennen!

Wesp

Wespenbeten zijn pijnlijk en veroorzaken vaak roodheid en zwelling; over het algemeen is het gebied van de beet veel breder dan dat van muggen en duidelijk zichtbaar, ook met het blote oog.

Rode mier

De beten van rode mieren geven een gif af dat allergische reacties kan veroorzaken. Vergelijkbaar met de beet van teken of vlooien, wordt het steekgebied van een rode mier roodachtig en zichtbaar voor het blote oog en veroorzaakt directe pijn.

Advertisement

Dazen

De beet van een daas is zeer onaangenaam; deze insecten laten een teken achter dat onmiddellijk zwelling veroorzaakt, gevolgd door een ontsteking en soms een gevoel van duizeligheid. Om het te verzachten, kun je ijs aanbrengen om verlichting te creëren.

Bedwants

De beten van bedwantsen, vooral die zich verbergen in onze matrassen en in onze kasten, lijken op die van muggen, maar hebben vaak een zigzagpatroon. Een van de meest voorkomende gevolgen zijn roodheid, zwelling en algemene pijn.

Teek

Je zult de steek van een teek niet voelen, het is aanvankelijk pijnloos, maar deze vervelende soort luizen vormen een beet rond de nogal herkenbare huid: een rode stip omringd door een roodachtige halo.

Bij

Bijensteken behoren tot de meest voorkomende, maar ook tot de meest verraderlijke. Bijen, vooral de honingbijen, zodra ze de menselijke huid hebben gestoken en het bloed is gezogen, laten ook hun angel achter, dus is het raadzaam om het te verwijderen voordat het gif een infectie kan veroorzaken.

Horzel

De steek van de horzel lijkt erg op die van de wesp, deze veroorzaakt blaren en een wijdverspreide zwelling; in sommige gevallen is er ook een verdoofd gevoel en blauwachtige kleur van de door de insectenbeet aangetaste huid.

Vlo

Kleine rode stippen, veel lijkend op gezwollen bultjes, zijn de onderscheidende kenmerken van vlooienbeten; niet alleen gebruikelijk bij onze viervoeters, maar ze kunnen ook ons lichaam beschadigen en voor ongemak zorgen. Vlooien hebben de neiging om vooral de benen en armen aan te vallen.

Luis

foto: Wikimedia

Kleine rode stipjes, vervelende jeuk; dit zijn de tekenen van luizenbeten. De beten van deze insecten zijn gemakkelijk te zien op de hoofdhuid of op andere delen van het lichaam waar zich haar bevindt.

Mug

foto: Flickr

Muggenbeten zijn de meest bekende en vaak voorkomende, en ze zijn vooral herkenbaar omdat ze zwellingen rond de beet vormen die, als je gaat wrijven, alleen maar roder worden.

Maak je klaar, het lange seizoen van insectenbeten komt eraan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt