Na 25 jaar huwelijk doen Bill en Melinda Gates nog steeds elke avond samen de afwas - BekijkDezeVideo.nl
x
Na 25 jaar huwelijk doen Bill en Melinda…
Zijn onze kinderen echt gelukkig en tevreden? Hier zijn 3 signalen om erachter te komen

Na 25 jaar huwelijk doen Bill en Melinda Gates nog steeds elke avond samen de afwas

23 Juli 2019 • Door Janine
3.408
Advertisement

Als je veel geld te besteden hebt, riskeer je je normale dagelijkse leven op te geven. Waarom zou je huishoudelijke taken doen wanneer je genoeg geld hebt om het door iemand anders te laten doen? Het antwoord is dat deze kleine huiselijke gewoontes kunnen helpen om contact te houden met de realiteit en deze dienen, vooral in een huwelijk, om ons eraan te herinneren dat we ondanks alles hetzelfde blijven en dat we van elkaar houden zoals de eerste dag.

Het tastbare bewijs van wat we zojuist beschreven wordt geleverd door het miljardairskoppel gevormd door Bill en Melinda Gates - ja, die van Microsoft en de nu zeer beroemde stichting voor goede doelen. In een interview met het tijdschrift Business Insider had Melinda het over haar echtgenoot, de manier waarop ze elkaar ontmoetten in 1987 toen ze bij het bedrijf kwam werken en hun huwelijk dat al 25 jaar duurt.

Bill en Melinda hebben drie kinderen en hun relatie was niet altijd perfect of idyllisch. Getrouwd zijn met een van de rijkste en belangrijkste mannen op aarde, die voortdurend bezig is met werkprojecten, betekende vooral stress, eenzaamheid en depressie.

foto: gatesnotes

Wat hen al die tijd bij elkaar hield, waren naast liefde, respect en teamwork ook de kleine huiselijke gewoontes die ze besloten te blijven doen. Na meer dan twee decennia doen ze nog bijna elke avond na het eten samen de afwas, onderwijl de dag met elkaar besprekend, lachen, en concentreren zich op een eenvoudige en banale taak.

Deze waardevolle gewoonte heeft beter gewerkt dan welke relatietherapie dan ook - het heeft gediend om de wortels, de oorsprong van alles niet uit het oog te verliezen, om levend te houden wat veel mensen na een tijdje als vanzelfsprekend beschouwen, oftewel, de ander.

Advertisement

Er bestaat geen magische formule voor geluk en een langdurig huwelijk, het vereist kracht, moed en het vermogen om compromissen te sluiten. Wat er toe doet, is het vinden van ruimte en tijd die je elke dag kunt delen, zelfs voor slechts een paar minuten, kostbare tijd die moet worden beschermd tegen alles wat afleidt van de essentiële dingen.

Kleine en gezonde gewoonten behouden, zoals samen koffie drinken, hardlopen, koken, enz. dienen om de belofte die ooit werd gedaan in het verre verleden dagelijks te vernieuwen, de ander in de ogen te kijken en diezelfde persoon te zien voor wie je hebt gekozen om je leven mee door te brengen, lang geleden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt