Dicht bij de zee zijn, kan ons brein helpen ons ontspannen en bedachtzamer te maken: een studie beweert het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dicht bij de zee zijn, kan ons brein…
Als je je huwelijk wilt laten duren, zet je Zo maak je peterseliewater klaar, de effectieve detox-drank voor je lichaam

Dicht bij de zee zijn, kan ons brein helpen ons ontspannen en bedachtzamer te maken: een studie beweert het

Door Janine
63.505
Advertisement

De zee heeft positieve effecten op de bloedsomloop, op reumatische aandoeningen, op ademhalingsziekten, enz., maar zelfs het kijken en luisteren naar de golven geeft een staat van psychofysisch welzijn. Heel veel mensen kunnen getuigen van het gevoel van vrede en geluk dat men voelt bij een dergelijk natuurlijk schouwspel. Wat we instinctief al wisten is nu bevestigd door een wetenschappelijk onderzoek dat in detail de reden voor dit alles verklaart.

Kijken naar de zee wordt de prefrontale cortex gestimuleerd, oftewel het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor emotie en introspectie, de plaats van de geest waarin emoties worden verwerkt en zelfbewustzijn wordt gevoed. De activering van dit hersengebied genereert gevoelens van geluk en rust, en weerspiegelt zich dus ook op het fysieke.

Het geluid van de golven simuleert ook wat er in de baarmoeder kan worden waargenomen en roept bescherming en veiligheid op. Bovendien moet eraan worden herinnerd dat het organisme bestaat uit een aanzienlijk percentage water, daarom is de nabijheid van dit element een biologische, magnetische oproep, een terugkeer naar de oorspronkelijke toestand.

foto: Pexels

Alsof dat nog niet genoeg is, is het bijna vanzelfsprekend om te zeggen dat contact met de natuur de essentie van het denken bevrijdt, het niveau van serotonine verhoogt en de angst vermindert, omdat we ver verwijderd zijn van de contexten die gewoonlijk geassocieerd worden met stress en chaos. Om al deze redenen en vele andere van een subjectieve aard, moeten we proberen zo vaak mogelijk naar zee te gaan.

De eeuwige beweging van de oceaan heeft een effectieve helende kracht die ten volle moet worden benut, om weer in evenwicht te komen en om je mentale hulpbronnen op te laden. In detail heeft de zee de meeste impact die moeder natuur kan bieden, maar in principe is elk scenario buiten wat je gewend bent in de overvolle metropool positief voor het zenuwstelsel en voor de gezondheid van het lichaam. Wederom doet de wetenschap in principe niets anders dan te bevestigen wat intuïtief de mens altijd al heeft geweten en dat te vaak vergeet door af te wijken van zijn meest authentieke staat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt